2011. május 5. 16:32.

~ps431.tmp Három cukrászdában készül Magyarország legnagyobb tortája, amit vasárnap, a Budapesti Vidám Parkban vágnak majd fel a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) fennállásának 18. születésnapja alkalmából. A bulin a hatalmas tortán kívül különböző játékok és paprikáskrumpli-főző verseny várja a meghívott gyermekeket.

Az érdi Pataki cukrászdában, a veresegyházi Sulyán cukrászdában és a budapesti Zila cukrászdában már készül az ország leghatalmasabb tortája. A 2,4 x 7 méteres édességcsoda 6000 szeletes és 600 kilogrammos lesz. Elkészítéséhez többek között 50 kilogramm lisztet, 100 kilogramm cukrot, 22 kilogramm kakaóport és mintegy 1700 darab tojást használnak fel a cukrászok, és természetesen csokoládé ízű lesz.

A GYEA születésnapja alkalmából, az ország különböző pontjairól, ezer gyermeket lát vendégül a Budapesti Vidám Parkban. Már hagyománynak számít, hogy minden évben rendez az ünnepelt egy paprikáskrumpli-főző versenyt. Idén 50 bográcsban fog főni a magyar egytálétel, és a TV2 valamint a Juventus Rádió műsorvezetői és hírességei segítenek a csapatoknak az étel elkészítésében.

A jeles nap alkalmával természetesen a játék és a szórakozás sem marad el. Az óriás csokitortát 13 órakor kezdik el felszeletelni, amiből a Vidám Park látogatói is kaphatnak.

A következő híreink is érdekelhetik:
Az ország tortája – 2011.

Az ország tortája – 2011.

2011. augusztus 10. 17:58.

Hozzászólás írása:

  1. rozsa szerint:

    Nagyon szeretném az országtorta recepet leírását.Sajnos nem találom!

    Kérlek segítsetek.Köszönöm:Rózsa.

Írj hozzászólást »
Ezt olvasta már?

[singlepic id=1375 w=320 h=80 float=left]Mint mindenben, a sportban is mértékletességet kell tartani. A túlzásba vitt edzés nem fittebbé, hanem fáradékonnyá ...