2011. március 16. 17:15.

michelin-csillag A Costes és az Onyx étterem is Michelin-csillaggal szerepel abban a Main Cities of Europe 2011 francia útikönyvsorozatban, ahova minden étterem be akar kerülni. A könyv kifejezetten az autósoknak kedvez azzal, hogy ár-érték arány szerint osztályozza az éttermeket. A könyvbe természetesen csak a legjobb vendéglátóhelyek kerülnek be, így évről évre folyik a harc a csillagokért és evőeszközökért.

A 2011-es útikalauz még nem jelent meg, de az már biztos, hogy két budapesti étterem is megkapta a csillagot. 2010-ben a Costes, első magyar étteremként kapta meg a kitüntetést, és idén is megtartotta a helyét. A kiváló éttermek listájához csatlakozott az Onyx is. Az Onyx – ahol a magyar és a nemzetközi konyhát modernizáló ételeket készítenek – már évek óta pályázik a Michelin-csillagra. Az étteremben az ár-érték arány és az ízek is harmóniában állnak, és 3990 Ft-ért már ebédmenüt is lehet kapni, például bélszín tatár, hűvös paprika levesben, pirítóssal, gyöngytyúkmell supreme vargányamártással, habart tojással és piemonti mogyorókrém, kávés csokoládé spagettivel is szerepel a heti menüben.

A kiadvány a világ legjobb éttermei mellett összesen 20 magyar vendéglátóhelyet ajánl az utazóknak. Az úgynevezett Bib Gourmand, jó ár-érték arány listán szerepel a 21, a Csalogány 26, az Arcade Bistró és a Bock Bisztró. A Bib Gourmand-ot piros Michelin-fejecskével jutalmazzák, és azok az éttermek kaphatják meg, akik alacsony áron különleges menüt kínálnak, és mindenképpen az ország kereseti viszonyaihoz igazodnak. Evőeszközkészlettel lett megjelölve a Vadrózsa, a Krizia, a Gundel, a Fausto’s, az Arany Kaviár, a Mokka, a Cyrano és a Tigris, ami szintén elismerést jelent.

A Michelin gumigyártó cég útikönyvek és térképek kiadásával is foglalkozik. 1926-ban ítélte oda az első Michelin-csillagot egy étteremnek. A csillag azóta presztízzsé nőtte ki magát. Év közben a Michelin bírái inkognitóban járják a világ éttermeit és egytől ötig, különböző számú késeket-villákat, valamint fejeket és csillagokat ítélnek oda a legjobb vendéglőknek. A bírák csak a tányéron lévő ételt pontozzák, a díszítést, felszolgálást nem. A legfontosabb az étel minősége, az ízesítése, az ár-érték arány és az eredetiség.

A következő híreink is érdekelhetik:
Club 88 Étterem – Grill Terasz

Club 88 Étterem – Grill Terasz

2011. augusztus 10. 15:18.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1027 w=320 h=80 float=left]Ha valaki bátortalan, félénk, nincs elég önbizalma, akkor nem az a megoldás, hogy elmenekül a problémák ...