2011. augusztus 22. 8:19.
kokuszos-szilvas-kocka

Hozzávalók

Tésztához: Habhoz:
5 tojássárgája 5 tojásfehérje
5 dkg margarin 3 púpozott evőkanál porcukor
1,5 dl tej 1 mokkáskanál sütőpor
7 púpozott evőkanál cukor 10 dkg kókuszreszelék
10 evőkanál liszt kb. 20 szem szilva
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A margarint a kétféle cukorral, a citrom reszelt héjával és a tojássárgával jól kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet, majd belekanalazzuk a sütőporral elvegyített lisztet.

A tésztát beleöntjük egy kb. 20×40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe.

A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a kiskanál sütőport.

A habba belekeverjük a kimagozott, negyedbe vágott szilvákat és az egészet a tésztára öntjük.

5 percig 200°C-ra előmelegített sütőben sütjük a sütit, majd visszavesszük 170°C-ra és utána 20-25 percig készre sütjük.

A süteményt kockákra vágva tálaljuk.

A következő híreink is érdekelhetik:
Szaloncukor – házilag

Szaloncukor – házilag

2011. december 22. 14:19.
Palacsintalasagne

Palacsintalasagne

2011. október 9. 8:14.
Szüreti szőlős batyu

Szüreti szőlős batyu

2011. szeptember 16. 16:40.
Barackos – túrós lepény

Barackos – túrós lepény

2011. július 18. 8:54.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2088 w=320 h=120 float=left] Hozzávaló: 50-60 dkg patisszon 2 ek. liszt 25-30 dkg zöldpaprika 3 gerezd fokhagyma 15 dkg ...