2011. augusztus 22. 8:19.
Hozzávalók
Tésztához: | Habhoz: |
5 tojássárgája | 5 tojásfehérje |
5 dkg margarin | 3 púpozott evőkanál porcukor |
1,5 dl tej | 1 mokkáskanál sütőpor |
7 púpozott evőkanál cukor | 10 dkg kókuszreszelék |
10 evőkanál liszt | kb. 20 szem szilva |
1 csomag sütőpor | |
1 csomag vaníliás cukor | |
1 citrom reszelt héja |
Elkészítés:
A margarint a kétféle cukorral, a citrom reszelt héjával és a tojássárgával jól kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet, majd belekanalazzuk a sütőporral elvegyített lisztet.
A tésztát beleöntjük egy kb. 20×40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a kiskanál sütőport.
A habba belekeverjük a kimagozott, negyedbe vágott szilvákat és az egészet a tésztára öntjük.
5 percig 200°C-ra előmelegített sütőben sütjük a sütit, majd visszavesszük 170°C-ra és utána 20-25 percig készre sütjük.
A süteményt kockákra vágva tálaljuk.