2012. október 24. 14:02.

A Lázár Jánost szállító autó eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy másik járművel október 24-én az M5-ös autópályán. Az államtitkár zúzódásokkal megúszta a balesetet, ám egy nő meghalt.

Mint megírtuk, balesetet szenvedett Lázár János, mikor mikrobusza kora reggel karambolozott az M5-ös autópályán Kecskemét közelében egy belső sávban veszteglő személyautóval.

Egy szentesi nő haladt Ford Fiestájával a főváros irányába október 24-én reggel 6:45 körül az M5-ös autópályán, amikor Kecskemét és Kiskunfélegyháza között, egyelőre ismeretlen okból lesodródott az útról a bal oldali szalagkorlát felé. A sofőr vélhetően megijedt, jobbra rántotta a kormányt és a külső sávba hajtott, majd ellenkormányzott, hogy elkerülje az árokba borulást, aminek következtében nekiment a pályát elválasztó szalagkorlátnak, majd az ütközéstől keresztbe fordult az úton – idézte fel a történteket a HavariaPress hírügynökség.

autó

A Ford Fiesta vezetőülés felőli oldala teljesen összetört, megsérült a motortere, mindkét ajtaja és hátulja is

Ekkor érkezett a Lázár Jánost szállító Volkswagen Transporter, aminek sofőrje már nem tudta elkerülni a karambolt és belerohant a személyautóba. Az ütközéstől a nő kocsija a belső sávba repült, a Volkswagen pedig az árokba hajtott. A későbbi vizsgálatokból derül majd ki, hogy a Fordot vezető nő a baleset előtt elaludt vagy pedig rosszul lett.

A mikrobuszban ketten ültek: Lázár János és sofőrje, akiket könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak. Mindketten nyolc napon belül gyógyuló, kisebb sérüléseket, zúzódásokat szenvedtek, további kezelésre nem szorulnak, így a délelőtt folyamán elhagyhatták a kórházat – mondta Horváth Attiláné, a Bács-Kiskun Megyei Kórház szóvivője.

mikrobusz

Az államtitkárt szállító Volkswagen Transporter eleje tört össze és a pálya melletti árokban áll

A Ford Fiestában utazó fiatal nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét – közölte Nyíkos Tamás főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az MTI úgy tudja, hogy az áldozat 36 éves volt.

Korábban a Kormányszóvivői Iroda közleményben tudatta, hogy “tisztázatlan okok miatt, a belső sávban veszteglő gépjárműnek ütközött” az államtitkárt szállító autó.

Lázár sofőrje hivatásos rendőr volt, így a nyomozást az ügyészség vette át.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Október 23. - Ünnepi megemlékezés a Kossuth téren

Október 23-án visszatért a politikába Bajnai Gordon volt miniszterelnök, ám Orbán Viktor nem nagyon foglalkozott az ellene és a Fidesz ...