2013. március 14. 12:39.

A családi házakban élők számára elengedhetetlen a kertjük ápolása, a kertépítés, kertészkedés pedig kiváló hobbi, és testedzésnek sem utolsó.

Legyen pici, legyen nagy, akkor szép egy kert, ha gondozott és harmonikus mind a ház előtti terület, mind pedig a ház mögötti rész. A kis kerttel rendelkezőknek sem kell lemondaniuk sok mindenről.

A füvesítés egyszerű megoldás lehet azok számára, akiknek nincsen elég szabadidejük a kertészkedésre, de azért érdemes néhány növényt, virágot is betelepíteni. Fontos, hogy a kiválasztott növényeket az igényeiknek megfelelően ültessük és gondozzuk, hogy minél tovább szépek maradhassanak. Virágok ültetésénél törekedjük a színharmóniára is, így olyan növényeket válasszunk, amelyek színben összeillenek.

Érdemes ültetnünk fűszernövényeket is a kertünkbe, így ha bármire szükségünk van, csak ki kell mennünk érte a kertbe. Sokkal ízletesebb ételeket készíthetünk, ha friss, házi fűszerrel készült fogás kerül az asztalra. Azok számára, akik nagy kerttel rendelkeznek, érdemes zöldségeket termeszteni.

Látványos Fűszerkert

Látványos Fűszerkert kialakítása a teraszon (kép: kartc.hu)

Nem kell teleültetni a kertet mindenféle palántával, elég, ha annyit termelünk, amennyit és amit a család megeszik. Bár az üzletek és a piacok roskadásig meg szoktak telni zöldségekkel és gyümölcsökkel, mégis jobb ízzel eszi meg az ember azt, amit saját maga termelt. Ráadásul tudjuk, hogy nincsen semmiféle vegyszerrel kezelve. A gyümölcsfák ültetése és a szőlő termesztése inkább a nagy kerttulajdonosok számára lehetséges.

A gyönyörű kerthez a kerti bútorok ápoltsága, a terasz tisztántartása is nagyban hozzájárul. A tél után a garázsból elővett bútorokat alaposan tisztítsuk meg, mielőtt a helyükre kerülnek. Elbűvölő kertje bárkinek lehet, elég egy kis időt és energiát fordítani rá, ápolgatni-szépítgetni, higgyük el, meg fogja hálálni a törődést.

A következő híreink is érdekelhetik:
szünnap

A vasárnap legyen szünnap?

2012. szeptember 24. 16:33.
Legyen, vagy ne legyen köztéri pad?

Legyen, vagy ne legyen köztéri pad?

2010. május 29. 13:12.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
A kondenzációs gázkazánnal olcsóbb a fűtés, mintha központi fűtésünk lenne (kép: www.ventil-team.hu)

Az idő egyre melegszik, és lassacskán itt a tavasz, és nem lesz szükségünk fűtésre, de nem árt, ha előre gondolkodunk, ...