2011. szeptember 22. 8:24.

fodemszakadas Csütörtök kora hajnalban leszakadt egy első emeleti födém a 9. kerületi Kén utcában. A balesetben kilenc lakó sérült meg, köztük négy gyerek és egy csecsemő is, akiket a Heim Pál Gyermekkórházba szállítottak. Mind a kilencen könnyebb sérüléseket szenvedtek. A hatóságok összesen több mint 100 embert mentettek ki a házból.

Eddig tisztázatlan okok miatt szakadt le a födém a fővárosi háromszintes tömbház első emeletén, de okát már vizsgálja a rendőrség és a tűzoltóság.

Több mint 100 embert menekítettek ki a hatóságok a házból, akik közül kilencen – köztük négy gyerek és egy csecsemő – könnyebb sérüléseket szenvedtek. A lakók közül 70 embert egy Timót utcai középiskolában helyeztek el ideiglenesen, a többiek rokonokhoz, ismerősökhöz mentek.

A helyszínre érkező tűzoltók gázszagot éreztek, de valószínűleg a födém leszakadása miatt sérült gázcső okozta ezt – mondta Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője.

Az épületet áramtalanították és a gázt is elzárták, ugyanis a leszakadt födém mindkét hálózatot sértette.

Helyszínen méréseket végzett a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság Veszélyhelyzeti Felderítő Szolgálata, az eredmények megnyugtatóak, nem jeleznek egészségre káros értékeket.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2346 w=320 h=80 float=left]Elmarad a világvége, ugyanis a NASA átverésnek minősítette az összes, 2012-ben bekövetkező világvégéről szóló jóslatot. Az ...