2012. november 15. 14:16.

A súlyosan eladósodott Miskolc Holding Zrt. vezetője sokmilliós új Skoda Superbet használ. Elvileg takarékosságból jár luxusautóval – értesült a Blikk.

Az önkormányzati tulajdonú Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója, Pálffy Kinga néhány hete egy 6-7 millió forintos alapárú Skoda Superbet használhat korábbi Volkswagen Passatja helyett.

A Blikk értesülései szerint a járművet – mely az állami vezetők körében is igen kedvelt – a Miskolc Holding tulajdonában lévő Miskolci Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) vette, és adta a holding vezérének.

A Miskolc Holding elárulta, hogy bérlik a Skodát, ám üzleti érdekek miatt azt már nem mondta meg, hogy havonta mennyit fizetnek érte. Az önkormányzati cég egyik munkatársa azzal magyarázta az autócsere szükségességét, hogy az előző autó 6 éves volt, 230 ezer kilométer volt benne, és túl magas volt a fenntartási valamint szervizelési költsége. Érvelése szerint az új autó kevesebbe kerül, mint az előző, szintén bérelt kocsi.

Skoda Superb

Luxusautó jár a miskolci fejeseknek

Miskolc fideszes polgármestere, Kriza Ákos is Skoda Superbre váltott tavaly novemberben. Amikor a polgármestert kérdőre vonták a luxusjárgány szükségességére vonatkozóan, ő azzal magyarázta a cserét, hogy a régi Volkswagenje “szét lett hajtva, tönkrement”, helyette egy sokkal olcsóbbat vettek. „Az autókereskedés 2.200.000 forintért számította be a régi, még az előző vezetés által vásárolt Passatot az új Skoda árába, amely így 6.800.000 került” – közölte a polgármesteri hivatal.

A súlyosan eladósodott Miskolc Holding a saját vezetőivel szemben már korábban is igen nagyvonalú volt. Tavaly év végén 8.000.000 forint jutalmat szavaztak meg maguknak a vagyonkezelő cég vezetői, amely még a polgármesternél is kiverte a biztosítékot.

A következő híreink is érdekelhetik:
Gázvezeték lángol Miskolcon

Gázvezeték lángol Miskolcon

2011. szeptember 15. 16:19.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
combino

Reped, deformálódik és törik a villamossín a felújított Margit hídon – írja a Népszabadság. A lap szerint ramaty állapotban vannak ...