2013. január 11. 10:18.

A kaposvári fogdából a szombathelyi luxusbörtönbe szállították P. Erikát, akit a 11 éves Szita Bence megölésével gyanúsítanak. Állítólag rabtársaitól akarták megvédeni – írja a Bors.

Az elítéltek csak luxusbörtönként emlegetik a szombathelyi fegyintézetet, mely 13 hektáron terül el, zárkái maximum 4 fősek, és olyan kényelmi dolgokkal van felszerelve, mint a padlófűtés és a szeparált vécés-zuhanyzó. A létesítményt 15 éven át évi kétmilliárd forintért bérli egy konzorciumtól az állam.

Mint ismert, a gyanú szerint P. Erika parancsára végzett két hajléktalan 2012. október 29-én a 11 éves Szita Bencével. A gyermeket előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel megkínozták, majd élve eltemették.

szombathelyi börtön

A szombathelyi luxusbörtön

A Bors információi szerint P. Erikára nem vonatkoznak más szabályok, mint a többi előzetes letartóztatásban lévőre. Nincs egyszemélyes cellában, fogdaőrök őrzik, naponta egy órát a szabadban tölthet, parancsnoki engedéllyel a sportpályákat is használhatja, és ha jól viselkedik, látogathatja a vallási és kulturális programokat.

Meg nem erősített források szerint azért szállították át az asszonyt Szombathelyre, mert attól féltek, rabtársai megtorolják a kisfiú megölését.

Berlik Zoltán, Erika ügyvédje az átszállítás okairól nem nyilatkozott, azt azonban megerősítette, hogy Szombathelyre vitték védencét.

A következő híreink is érdekelhetik:
Szita Bence

Film készülhet Szita Bence haláláról

2012. november 29. 11:44.
Szita Bence

Nevelőanyja ölhette meg Szita Bencét

2012. november 5. 10:00.
Szita Bence

Eltűnt Szita Bence, 11 éves kisfiú

2012. október 31. 14:04.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
nyugdíjemelés

Aki eléri a közszférában a nyugdíjkorhatárt, azt nyugdíjazzák, kivéve a politikusokat, ők mentességet élveznek ez alól. Nyugdíjat és munkabért azonban ...