2012. augusztus 31. 14:30.

Immár 22. alaklommal kerül megrendezésre a varázslatos tokaj-hegyaljai településen a Mádi Furmint Ünnep az ősi magyar szőlőfajta tiszteletére.

A mádi borászok évekkel ezelőtt úgy döntöttek, hogy minden, az állami törvényekben előírt minőségvédelmi szabálynál szigorúbb előírásoknak vetik alá magukat, hogy a mádi furmint a világ legnagyobb fehérborainak méltó ellenfele lehessen. Szigorúságuk meghozta eredményét: fantasztikus borokkal büszkélkedhetnek a helybéliek.

A kis település hónapok óta dolgozik azon, hogy szeptember 7-8. között méltán megünnepelhesse a furmintot. A Mádi Furmint Ünnep alkalmával a borászok legfinomabb boraikat kínálják a látogatóknak. A fenséges nedűk mellett az érdeklődők megkóstolhatják a mádi sajtokat és sonkákat, valamint megtekinthetik azokat a történelmi dűlőket, amelyek a legjobb borokat adják évszázadok óta.

Mádi Furmint Ünnep

Kitűnő borok, színes programok és fergeteges hangulat garantált

A fesztivál idején szüreti felvonulás, mesterségek udvara, főző show és vásári forgatag várja a közönséget, de lesznek koncertek – Csík Zenekar, Rúzsa Magdi – és különböző gyermekprogramok is.

Tavaly közel tízezren vettek részt a Mádi Furmint Ünnepen, az idei eseményre pedig ennél is több embert várnak a szervezők.

A következő híreink is érdekelhetik:
Móri Bornapok

Móri Bornapok – 2012.

2012. október 1. 19:04.
Budavári Borfesztivál

21. Budavári Borfesztivál – 2012.

2012. szeptember 7. 15:35.
Balatoni Borok Fesztiválja

Balatoni Borok Fesztiválja 2012.

2012. május 3. 8:57.
Mádi Szüreti Napok – 2011.

Mádi Szüreti Napok – 2011.

2011. szeptember 21. 18:16.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Zámbó Krisztián

Nehéz Zámbó Jimmy nyomdokába lépni, még az énekes fiának, Krisztiánnak is beletörött a bicskája. Ám úgy tűnik, most esélye van ...