2011. szeptember 1. 21:24.

piac A főváros 10. kerületében, a Ligeti téren magyar termelői piac nyílt augusztus 31-én. A piacon csak és kizárólag magyar gazdák által termelt és feldolgozott termékeket árusítanak. A piacot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg, aki ünnepi beszédében kihangsúlyozta, hogy a magyar őstermelők igenis képesek a megújulásra. A miniszter kiemelte a magyar agrártermékek értékeit,

és azt is elmondta, hogy a jövőben is segíti piacra jutásukat.

A piac hétköznapokon és szombaton reggel 6-tól délután 5 óráig, vasárnap 2 óráig várja a vásárlókat.

Régi probléma oldódott meg szerdán, hiszen a magyar őstermelőktől származó potéka nehezen beszerezhető árunak számított eddig.

A piacot a Magyar Piac Szövetkezet szervezte meg. A helyet a református és a görög katolikus egyház képviselői felszentelték és megáldották.

A Magyar Piac Szövetkezet elnöke, Konrád Istvánné elárulta, hogy egy-egy elárusítóhely bérleti díja havonta 60.000 forintba kerül, ami korrektnek mondható. Senki nem ellenőrzi, hogy valóban csak magyar terméket kínálnak-e a Ligeti téri árusok, hiszen maguk a termelők viszik eladásra áruikat.

Például egy vidéki pékség a magyar termelői piacot baráti invitálásra szemelte ki első budapesti üzletének. Egy hentes a kedvező helyszín miatt választotta elárusító helynek a Ligeti teret.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2240 w=320 h=80 float=left]Az 1995-ben átadott, nemrég még Lágymányosinak hívott, ám azóta Rákóczinak keresztelt hidat átfestik, ezért szeptember 3-tól ...