2010. június 26. 15:01.

tortenelem Egy nemzet, ha nem ismeri, és nem érti meg a történelmét, jövőjét sem tudja alakítani. Nem elég tankönyvekből elsajátítani az évszámokat, egyes történelmi személyek életrajzát, meg kell érteni a cselekvések mozgatórugóját is.

Azok a civil kezdeményezések, amiket napjainkban létrehoznak, sokféle érdeklődési körről árulkodnak. Mindenki megtalálhatja az őt érdeklődő témával foglalkozó kis társaságot. Fontos eredmény, hogy tagjai kicserélhetik egymással gondolataikat, hasonló érdeklődés esetén bővíthetik egymás ismereteit. Az ismeretek bővülése mellett emberi kapcsolatok alakulnak ki, közös célokat tűznek ki, közös cselekvésre késztetik egymást, ezáltal mind nyernek ezekből a kapcsolatokból.

A XX. kerületben több éve, 1996-ban alakult meg a Nemzeti Kör közössége, ahol a kis közösség maga szervezi programjait, előadásokat tartanak történelmi személyekről, filmvetítést tartanak, kórusvetélkedőt szerveztek, megemlékezést történelmi eseményeinkről. A magyar irodalom, történelem, kultúra, zene témája mára összekovácsolt közösséggé sikerült szerveznie a Soroksár-újtelepi kör tagjait.

/Forrás: www.helyitema.hu/

A következő híreink is érdekelhetik:

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=175 w=100 h=240 float=left]A nyár a kikapcsolódás és a könnyebb műfaj kedvelőinek szóló szórakozások ideje a szabadtéri színházak változatos ...