2012. június 20. 13:37.

A Médiatanács felmondta a Neo FM szerződését. A rádió népszerű reggeli műsora, a Bumeráng végleg lehúzhatja a rolót.

Június 20-án felmondta a Neo FM-mel kötött műsorszolgáltatási szerződést a Médiatanács – jelentette be Kiricsi Karola, a hatóság szóvivője, majd hozzátette, hogy a rádió tulajdonképpen saját magát záratta be azzal, hogy nem élt a hatóság által felajánlott lehetőséggel.

A Neo FM-et működtető FM1 Zrt. június 18-ig kapott haladékot a Médiatanácstól, hogy elkezdje rendezni az évek alatt felhalmozott 750 millió forintos tartozást. Ám a cég nem fizetett, inkább június 18-án csődvédelmet kért és egy 500 millió forint értékű váltót ajánlott fel a hatóságnak a tartozás fejében. A Médiatanács nem fogadta el a váltót és felmondta a Neo FM sugárzási jogát. Mindez azt jelenti, hogy legkésőbb egy hónap múlva megszűnik az adás. A rádió 30 napon belül fellebbezhet a döntés ellen.

Boros Lajos, Voga János és Bochkor Gábor

A Bumeráng népszerű műsorvezetői: Boros Lajos, Voga János és Bochkor Gábor

Ha a Neo FM megszűnik, akkor a Bumeráng népszerű műsorvezetői: Boros Lajos, Voga János és Bochkor Gábor is munka nélkül maradhat, továbbá vagy 100 rádiós kerül az utcára. Úgy tudni, hogy a Bochkor-Boros-Voga trióra sem a konkurens Class FM, sem más országos adó nem tart igényt.

A Neo FM későbbre ígért hivatalos közleményt a Médiatanács döntésével kapcsolatban.

A következő híreink is érdekelhetik:
NeoFM

Megszűnhet a Neo FM

2012. június 6. 17:45.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
repülőgép

A Budapest Airport képtelen a növekvő terheket egyedül viselni, ezért várhatóan drágulni fognak a repülőjegyárak. A Budapest Airport egyelőre sikertelenül ...