2016. augusztus 12. 13:27.

Sport hírek: Megvan az 5. magyar arany! közzétéve, a(z) Sport témában, Annamária által. Olvasson tovább..

Gratulálunk Szilágyi Áronnak, aki 2012 után megvédte a címét.Szilágyi ÁronIsmét olimpiai bajnok lett férfi egyéni kardban Szilágyi Áron, aki hatalmas fölénnyel szerezte meg az aranyérmet, ami Magyarország ötödik aranya a riói olimpián. A Vasas 26 éves vívója kemény küzdelmeken van túl, hiszen a mexikói Julian Ayalát 15-9-re, a fehérorosz Aliakszandr Bujkevicset 15-12-re, a román Tiberiu Dolniceanut 15-10-re, majd a dél-koreai Kim Jung Hvant 15-12 győzte le, végül pedig jött a döntő, ahol 15-8-ra kerekedett felül az amerikai Daryl Homeren.

A magyar vívók közül eddig csak Fuchs Jenőnek és Kárpáti Rudolfnak sikerült megvédenie az olimpiai címét. Az előbbi sportoló 1908-ban majd 1912-ben, míg az utóbbi 1956-ban és 1960-ban érte el ezt a bravúrt.

Utoljára ebben a fegyvernemben a francia Jean-Francois Lamour tudta megvédeni a címét, méghozzá 1984-ben és 1988-ban. Magyar címvédésre vívásban legutóbb Nagy Tímea volt képes. A női párbajtőröző 2000-ben és 2004-ben szerezte meg az aranyat.

Szilágyi Áron ugyanolyan magabiztosan kezdte a döntőt, ahogy az elődöntőben is szerepelt. A szintén 26 éves, tavaly világbajnoki ezüstöt szerző amerikai ellenfél 3-0-nál adta az első találatot, majd szinte azonnal következett a második találat.

A magyar vívó ekkor előbb megelőzte az ellenfelét, majd alulról indítva vágta meg. Szilágyi Áron lendülete megmaradt, úgyhogy 8-4-re vezetett, amikor következett a szünet. A pihenő után Áron úgy szerezte az első tust, hogy a zsűrielnök először együttest ítélt, de a magyar olimpiai bajnok videót kért, amiből kiderült, hogy neki volt igaza.

Áron egyre magabiztosabban küzdött, szebbnél szebb akcióval kápráztatta el a nézőket, miközben az ellenfél Homer érezhetően elvesztette a lába alól a talajt, és csak néha sikerült eltalálnia Áront. Hamarosan nyolc találattal nőtt a magyar vívó előnye, többek között egy szép elővágásnak köszönhetően.áron14-6-nál az amerikai ellenfél két támadása volt sikeres, de Áron nem hagyta, hogy Homer összeszedje magát, és bevitte a 15. tust, majd a sisakját ledobva, boldogan lendítette magasba a karját, miközben a lelátóról a magyar olimpiai csapat több tagja tapsolta meg Áron csodás eredményét.

A magyar olimpiai küldöttség ezzel a hetedik érmét, egyben az ötödik aranyát szerezte meg. Korábban Szász Emese párbajtőröző szerzett egy aranyat, illetve Hosszú Katinka 400 és 200 vegyesen, valamint 100 háton úszásban nem talált legyőzőre. Imre Géza párbajtőröző a második lett, míg Kenderesi Tamás harmadik helyen ért be 200 méter pillangón. Eddig az összes magyar győztes a Vasas versenyzője.

Szívből gratulálunk!

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

A folytatáshoz tekintse meg az eredeti cikket..

Megvan az 5. magyar arany!
A(z) Megvan az 5. magyar arany! bejegyzéshez hasonló:
Szilágyi Áron

Londoni olimpia: megvan az első arany

2012. július 30. 10:58.
A(z) Megvan az 5. magyar arany! nevű bejegyzés folytatását ezen a linken tekintheti meg..

Hozzászólás írása (Megvan az 5. magyar arany!):

A következő híreink is érdekelhetik:
Szilágyi Áron

Londoni olimpia: megvan az első arany

2012. július 30. 10:58.
Ezt olvasta már?
Download-12

Sport hírek: Harmadszor is döntetlent játszott a Benedek-csapat közzétéve, a(z) Sport témában, Violetta által. Olvasson tovább.. A magyar férfi ...