2012. január 4. 13:42.

baba Egy afgán nő egy mentőautóban adott életet negyedik gyermekének, nem sokkal azután, hogy családjával zöldhatáron keresztül érkezett Magyarországra – mondta Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Kedd este az 5 fős család Röszkénél egy benzinkútnál volt, amikor az asszonynál jelentkeztek a szülési fájdalmak. A töltőállomásról azonnal hívták a mentőket, akik hamar a helyszínre érték.

A 29 éves afgán asszony már másodmagával érkezett a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára, ugyanis a mentőben megszülte kisfiát.

Közben kiderült, hogy a házaspár beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt áll egy korábbi illegális határátlépés miatt. A hatóságok büntetőeljárást indítottak ellenük a tilalom megszegése miatt.

Az édesapát három kiskorú gyermekével egy békéscsabai őrzött szállásra szállítják, ahol fel vannak készülve nagyobb családok elszállásolására is. Az anyát és az újszülöttet a kórházban ápolják, és majd csak később szállítják őket az őrzött helyre.

Az apa családja nevében menekültjogi kérelmet nyújtott be, az ügyben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

A következő híreink is érdekelhetik:
Autópályán szülte meg babáját

Autópályán szülte meg babáját

2011. június 15. 9:29.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=3024 w=320 h=80 float=left]A BKV használt buszok beszerzésére írt ki közbeszerzést, amiknek becsült értéke 3-6.000.000 forint között mozog. A ...