2012. július 20. 13:50.

Legalább 14 ember meghalt és 30-40 megsérült a legújabb Batman-film csütörtök éjféli vetítésén Amerikában, mikor egy fegyveres lövöldözni kezdett egy denveri moziban – írja meg nem erősített hírek alapján az NBC News.

Úgy tudni, a rendőrök elfogták a gyanúsítottat, aki a most debütáló film főgonoszához hasonlóan maszkot viselt. A lövöldözés Colorado államban, Denver elővárosában, Aurora mozijában történt csütörtök éjfélkor, mikor bemutatták a Batman-trilógia harmadik részét, A sötét lovag – Felemelkedés című filmet. Az NBC News szerint az ámokfutó legalább 30-40 embert megsebesített és 14-et megölt.

A sötét lovag - Felemelkedés

Egy gázmaszkos férfi lövöldözött a Batman-film vetítésén

A szemtanúk szerint a támadó valamilyen gázmaszkot viselt, és egy könnygázgránátot is felrobbantott mielőtt lövöldözni kezdett a teremben. Sokan azt hitték, hogy új, speciális effektus része a füst és a lövés, így csak másodpercekkel később döbbentek rá, hogy mi történik valójában. Az NBC-nek a 911-es segélyhívó diszpécsere azt mondta, hogy a segélyhívások egyszerre érkeztek mindenkitől, aki a moziban volt. A férfi által leadott lövések egy része a falat átütve egy szomszédos moziterembe is behatolt.

A helyszínre rengeteg mentőautó érkezett, a sérülteket három különböző kórházba szállították. Úgy tudni, hogy egy tűzszerész-csoportot is kirendeltek a denveri mozihoz, de arról nincs információ, hogy találtak-e valamit.

A következő híreink is érdekelhetik:
Ámokfutó

Mészárlás Kulcson

2012. április 6. 11:05.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
autó

Az autósok 6%-a szadista hajlamát kiélve kíméletlenül áthajt egy kisebb állaton – derült ki egy amerikai kísérletből. Döbbenetes eredmény született ...