Hozzávalók:
125 g méz | 250 g liszt |
50 g kristálycukor | 2 teáskanál sütőpor |
1 vaníliás cukor | 1 teáskanál kakaópor |
65 g vaj | 100 g porcukor |
1 tojássárgája | 5-6 koktélcseresznye |
1 tojásfehérje | 5-6 tisztított mandula |
késhegynyi őrölt fahéj | 20 db színes csokoládépasztilla |
késhegynyi őrölt szegfűszeg |
Elkészítés:
A mézet a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal összekeverjük és megolvasztjuk. Ha megolvadt, levesszük a tűzről és belekeverjük a fahéjat, a tojássárgáját és a szegfűszeget. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük egy külön tálba, majd a masszába öntve összegyúrjuk az egészet. Kb. fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és az előre elkészített papírsablonunk alapján két csizmát vágunk ki belőle. A csizmákat kivajazott tepsiben, előmelegített sütőben, 180-200°C-on 15 perc alatt megsütjük. A tojásfehérjéből és a porcukorból sűrű krémet keverünk és nyomózsákba töltjük, majd feldíszítjük vele a csizmákat. A máz segítségével ráragasztjuk a díszítőelemeket is.