2011. december 2. 22:31.
mikulascsizma

Hozzávalók:

125 g méz 250 g liszt
50 g kristálycukor 2 teáskanál sütőpor
1 vaníliás cukor 1 teáskanál kakaópor
65 g vaj 100 g porcukor
1 tojássárgája 5-6 koktélcseresznye
1 tojásfehérje 5-6 tisztított mandula
késhegynyi őrölt fahéj 20 db színes csokoládépasztilla
késhegynyi őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

A mézet a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal összekeverjük és megolvasztjuk. Ha megolvadt, levesszük a tűzről és belekeverjük a fahéjat, a tojássárgáját és a szegfűszeget. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük egy külön tálba, majd a masszába öntve összegyúrjuk az egészet. Kb. fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és az előre elkészített papírsablonunk alapján két csizmát vágunk ki belőle. A csizmákat kivajazott tepsiben, előmelegített sütőben, 180-200°C-on 15 perc alatt megsütjük. A tojásfehérjéből és a porcukorból sűrű krémet keverünk és nyomózsákba töltjük, majd feldíszítjük vele a csizmákat. A máz segítségével ráragasztjuk a díszítőelemeket is.

A következő híreink is érdekelhetik:
Hólabda

Hólabda

2012. február 6. 9:30.
Karácsonyi receptek

Karácsonyi receptek

2011. december 16. 19:17.
Szüreti szőlős batyu

Szüreti szőlős batyu

2011. szeptember 16. 16:40.
Barackos – túrós lepény

Barackos – túrós lepény

2011. július 18. 8:54.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2779 w=320 h=80 float=left] Hozzávalók: 6 dl édes fehérbor 3-4 szem szegfűszeg 3 dl víz 8 tojás 1 citrom 15 dkg ...