2011. június 28. 16:38.

Image: 44472938, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com A 7. kerületi csendrendeletet módosítja a fővárosi kormányhivatal, és az új koncepció szerint korlátlanul nyitva tarthatnak a vendéglátóhelyek abban a zónában, ahol az erzsébetvárosi szórakozóhelyek többsége tömörül. Az új előterjesztés a korábbi, jogsértőnek titulált rendeletet váltja fel.

A 7. kerületi önkormányzat által 2010-ben elfogadott csendrendelet, ami a szórakozóhelyek éjszakai nyitva tartását szabályozta, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.  Budapest Főváros Kormányhivatala jogszabálysértőnek nyilvánította a rendeletet, és új lehetőségeket keresve egyeztetett a lakókkal, a vállalkozókkal és érdekképviseletekkel.

Az új szabályozás előterjesztése szerint korlátlanul nyitva tarthatnak azok a szórakozóhelyek, amik Erzsébetváros azon zónájában vannak, ahol a legtöbb vendéglátóhely működik. Ez alól kivételt képeznek a teraszok, amiknek este 10 óra és reggel 6 óra között zárva kell lenniük.

A kiemelt zónán kívül eső szórakozóhelyek este 10-ig lehetnek nyitva és legkorábban reggel 6-kor nyithatnak ki. A melegkonyhás vendéglátóhelyek kivételt képeznek, mivel ha az előírásoknak megfelelnek, akkor éjfélig fogadhatnak vendégeket. Szintén kivételnek számítanak a színházakban, szállodákban és felsőfokú intézményekben lévő vendéglátóhelyek.

Az önkormányzat ősszel felülvizsgálja a szabályozást, az érintettek véleményét meghallgatva eldönti, hogy kell-e módosítani a csendrendeleten.

A 7. kerületi önkormányzat tavalyi rendelete szerint nem kellett bezárniuk a szórakozóhelyeknek éjfélkor, csupán egyes szórakozóhelyek nyitva tartását korlátozták.

A következő híreink is érdekelhetik:

Hozzászólás írása:

 1. zééé szerint:

  Dohány utca elejétől a zsinagógától a Kazinczy utcáig egy nagy kupleráj!
  Éjjel 10-től hajnal 5-6-ig. ordibál, sikongat a vonuló csürhe! (zömmel külföldi). Kazinczy utca pedig egy rémálom, az elején található “Téli kertem”, “Illegal pub”, “Szimpla kert” kedves és nagyon kulturált vendégei kint ordibálnak, az utcán zárásig ami hajnal 5-kor van az utolsó lebujban! Üvegeket törnek,sikongatnak,röhögnek, énekelnek…
  VII. kerületi önkormányzat SEMMIT nem csinál a jegyző Gotthárd Tamás (Fideszes)úgy adta ki az engedélyeket,hogy valamikor kerületi lakos volt, tehát tisztában vele,hogy idős, gyerekes, és dolgozó réteg lakik az említette utcákban…
  Levelekre nem reagálnak…, sőt a facebokoon letiltott, hogy ne “zavarjuk”! Eddig vártunk..

 2. soli szerint:

  Az új szabályozás előterjesztése szerint korlátlanul nyitva tarthatnak azok a szórakozóhelyek, amik Erzsébetváros azon zónájában vannak, ahol a legtöbb vendéglátóhely működik. Ez alól kivételt képeznek a teraszok, amiknek este 10 óra és reggel 6 óra között zárva kell lenniük.

  Miért nem tartatják be a fenti rendelkezést? 2:20 van. Egyetlen terasz sincs zárva? Üvöltés, ordibálás. Meddig?

Írj hozzászólást »
Ezt olvasta már?

[singlepic id=1751 w=320 h=80 float=left]Végre kezdetét vette a magyar dinnye szezonja, így a múlt hétvégétől már csak a magyar terméseket ...