2014. november 7. 11:57.

Ki ne vágyna egy saját otthonra? Mondjuk egy szép kertes házra, ahol szabadon tarthatunk kutyát-macskát, a gyerekek rohangászhatnak a kertben, és nem kell a város zajától tartani? Jó hír, az ingatlanárak még mindig mélyponton vannak az országban.

Most lehet érdemes belevágni

Az ingatlanárak évek óta mélyponton vannak, és nem úgy tűnik, mintha egyik napról a másikra drasztikus változás állna be az ingatlanpiacon. A néhány évvel ezelőtti árakhoz képest jelentősen kedvezőbben tudjuk megvenni álmaink házát. Érdemes lehet elkerülni az ügynökségeket, akik különböző díjakat számolhatnak fel, így a lakás ára is drágább lehet. Külön hátrány lehet még, hogy az ingatlanértékesítőknél nem lehet nagyon alkudni, míg a magánszemélyeknél ez sokszor szinte kötelező. Az alkudozással akár százezreket is le lehet faragni az árból, különösen most, amikor rengetegen szabadulnának a házuktól.

Mélyponton az ingatlanárak: érdemes lehet elgondolkodni a vásárláson

Mélyponton az ingatlanárak: érdemes lehet elgondolkodni a vásárláson

Vigyázzunk a hitellel!

Sajnos nagyon sok embernek okozott már gondot a devizahitel, legyünk nagyon óvatosak, amikor lakáshitelhez akarunk jutni. A bankok időről időre meghirdetnek akciós lakáshitel lehetőségeket, de nem árt, ha óvatosak vagyunk, és tüzetesen átolvassuk a szerződést, mielőtt nem várt problémákba ütköznénk. Jó hír a lakástakarék-pénztár tulajdonosoknak, az állam akár évi 72 ezer forinttal is támogatja a lakáscélra gyűjtőket, ráadásul a futamidő végén kedvezményes hitel felvételére is jogosultak lesznek.

Családi ház, mint befektetés

A családi házakat valamivel nehezebb kiadni, mint egy belvárosi panellakást, ez tény és való, ám vannak olyan helyszínek, ahol még busás haszonra is szert tehetünk, ha ügyesen adjuk ki a házunkat, ráadásul eladni is egyszerűbb lehet. Ilyen helyek például a Balaton partjának egy részén vannak, minél közelebb van a ház a vízhez és a fontosabb városokhoz, annál több pénzért lehet kiadni. A wellnessközpontok környéke, az üdülőfalvak és városok szintén jó célpontok a családi házat vásárlóknak. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy egy nagyobb ház kiadásának menedzselése sok idő, a szükséges felújítás, a tárgyak cseréje plusz pénzbe kerül. Mérlegeljünk, mielőtt vásárolunk.

A következő híreink is érdekelhetik:
Az Apple iPad készülékei az egyik legnépszerűbb tabletek

Milyen tabletet érdemes venni?

2014. január 25. 14:29.
Nem lehet interneten vonatjegyet venni

Nem lehet interneten vonatjegyet venni

2011. augusztus 25. 8:20.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
A kétszobás albérletek a legnépszerűbbek az egyetemisták körében

Manapság már nem lehet túlságosan sokat nyerni azon, ha lekötjük a pénzünket, a látraszóló kamatok pedig van, ahol az évi ...