2011. december 20. 18:25.

etelosztas December 20-án 1.000 adag meleg ételt osztottak szét az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai és hazai hírességek a fővárosban. Idén 16. alkalommal került sor ételosztásra, amit most a 13. kerületben lévő, Országbíró utca mögötti téren szerveztek. Az Ökumenikus Segélyszervezet december 20. és 23. között kínál meleg ételt Budapesten. Ezt követően – azaz december 24-én, 25-én és 26-án – vidéken folytatódik az ételosztás.

Amíg az egyik oldalon teli bevásárlókocsikkal és hatalmas, megtömött szatyrokkal lépnek ki az emberek az egyik bevásárlóközpont ajtaján, addig a másik oldalon, mindettől pár méterre kígyózó sor áll az Ökumenikus Segélyszervezet sátránál, ahol meleg ételt osztanak a rászorulóknak.

Évről évre egyre hosszabb a sor, egyre többen szorulnak az ingyenebédre. Elsősorban hajléktalanok állnak sorba, de rengeteg család és idős ember is kér egy adaggal, mert már ez a néhány falat is hatalmas segítséget jelent számukra – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

A karitatív eseményen ételt osztott Kovács “Kokó” István, D. Tóth Kriszta, Keresztes Ildikó, valamint Wolf Kati is. December 20-án tarhonyás húst, kenyeret, uborkát, meleg teát és szaloncukrot kínáltak a hajléktalanoknak és a rossz szociális körülmények között élőknek.

December 20. és 23. között összesen 4.000 adag meleg ételt oszt szét az Ökumenikus Segélyszervezet a 13. kerületben. Az étkeztetési program december 24-én, 25-én és 26-án vidéken folytatódik. Ennek kapcsán Debrecenben valamint Gyulán is több száz adag ételt osztanak szét a rászorulóknak.

A következő híreink is érdekelhetik:
Fákat döntött ki a szél Budapesten

Fákat döntött ki a szél Budapesten

2011. december 8. 14:35.
Négynapos hőségriadó

Négynapos hőségriadó

2011. július 7. 18:13.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új Esztendőt Kívánunk Minden Kedves Olvasónknak! Boldog Karácsonyt 2011-ben is [singlepic id=2982 w=615 ...