2012. március 28. 15:07.

Schmitt Pál egy percig sem gondolkodott azon, hogy a plágiumbotrány miatt lemondjon – nyilatkozta az államfő egy nappal az után, hogy nyilvánosságra hozták a kisdoktorija ügyében született vizsgálati eredményt.

Schmitt Pál nem mond le posztjáról annak ellenére sem, hogy a tényfeltáró bizottság szerint a kisdoktori disszertáció jelentős része plágium. Az államfő úgy gondolja, hogy nem a 20 évvel ezelőtt írt kisdoktori miatt választották köztársasági elnöknek, hanem “más egyéb kvalitások miatt”. Schmitt Pál elmondása szerint elégtételt jelent neki a bizottság bírálata, ami megerősítette korábbi döntésében, azaz marad köztársasági elnök.

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara kedden hozta nyilvánosságra Schmitt Pál plágiumgyanús doktori disszertációját vizsgáló bizottság jelentését, mely szerint a dolgozat “szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul”.

Schmitt Pál doktori disszertációja

Schmitt Pál doktori disszertációjának túlnyomó többsége plágium

A disszertáció nagyrészt egy német és egy bolgár szerző művéből származik anélkül, hogy lábjegyzet vagy hivatkozás utalna erre. Mindennek ellenére a bizottság úgy véli, hogy nem Schmitt hibázott, hanem a dolgozatot elfogadó egyetem, ugyanis a témavezetőnek és az opponensnek még a felkészülés idején fel kellett volna hívni ezekre a hibákra a dolgozatíró figyelmét.

A következő híreink is érdekelhetik:
Schmitt-ügy: vizsgálatot indít a SOTE

Schmitt-ügy: vizsgálatot indít a SOTE

2012. január 17. 18:42.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
kismama

Egy személygépkocsi halálra gázolt egy terhes kismamát Gacsályban. Az anya méhéből császárral kiemelték a 38 hetes babát és újraélesztették. Jelenleg ...