2011. augusztus 4. 15:09.

sziget A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nem tüntethet a Szigeten a benzinárak emelkedése ellen, ugyanis nem kezdte meg a demonstrációt az előre bejelentett időpontban. Eredetileg a mozgalom augusztus 1-jétől augusztus 20-ig akart tüntetni a Hajógyári-szigeten, azonban a szervező múlt héten a demonstrációt augusztus 9-ére akarta halasztani, ezt viszont a rendőrség nem engedélyezte.

A rendőrség a módosítást új kérelemként értelmezte, és mivel már augusztus 9-én van érvényes területfoglalási engedélye a Szigetnek, ezért elutasította a tüntetők kérését.

Az új időpontban kezdődő demonstrációt nem vette tudomásul a Budapesti Rendőr-főkapitányság, mivel a Sziget Fesztivál helyszíne magánterületnek minősül a rendezvény idején.

A Sziget szervezői is megerősítették a hírt, miszerint nem zavarják a rendezvény látogatóit a tüntetők.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom még januárban jelentette be, hogy a magas benzinárak miatt tüntetést szervez a fesztivál idejére a Hajógyári-szigetre. Akkor a rendőrség tudomásul vette a demonstrációt, mivel senkinek nem volt még érvényes területfoglalási engedélye erre az időpontra és helyszínre.

A következő híreink is érdekelhetik:
Fizetnie kell a Sziget Fesztiválnak

Fizetnie kell a Sziget Fesztiválnak

2011. január 11. 18:10.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2031 w=320 h=80 float=left]Wolf Kati nevét és hangját már nem csak itthon, hanem Európa számos országában ismerik. Az X-Faktor ...