2011. július 12. 21:02.

naptej Nincs tökéletes fényvédő szer – állapíthatjuk meg a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) által végzett vizsgálat alapján. A TVE Magyarországon kapható, 9 különböző naptejet vett górcső alá és kiderült, hogy a drágább, közismertebb naptejek helyett érdemesebb a Biola, a Lavera és az Ilcsi termékeket választani. A Tudatos Vásárlók Egyesülete a termékek csomagolásán feltüntetett összetevők alapján rangsorolta a különböző napkrémeket.

A TVE azt figyelte, hogy tartalmaznak-e kritikus kozmetikai összetevőket (például kőolajszármazékot), szintetikus illatanyagot, alumíniumot, növényi alapanyagot, illetve bio minősítésű összetevőt a naptejek.

Maximum 12 pontot kaphatott egy naptej, de a maximális pontszámot egyik sem érte el. 11 pontot kapott a Biola, ami az első helyen végzett, 1 pontot tartósítószer tartalma miatt veszített. A második helyezett 10 ponttal a Lavera lett, amiben tartósítószert és alumíniumot is találtak. Az Ilcsi napozója lett a harmadik, ami szintetikus illatanyag és alumínium miatt kapott 9 pontot.

8-8 pontot kaptak a DM és a Rossmann saját márkatermékei, amik kémiai fényvédők és a bennük található szilikon miatt veszítettek pontokat.

A márkás és ismert termékek a lista végén végeztek. A Nivea krémje 5 pontot kapott, mert tartalmaz kémiai szűrőket, kritikus kozmetikai összetevőket, szintetikus tartósítószereket és illatanyagokat is. A Hawaiian Tropic terméke utolsó előtti helyen végzett 4,5 ponttal, míg a Garnier napozójában szinte az összes kritikusnak ítélt vegyületcsoport megtalálható, ezért 3,5 ponttal a sor végén kullog.

Hozzászólás írása:


Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 262144 bytes) in /web/budapestkereso/helyitipp.hu/wp-includes/wp-db.php on line 1545