2011. november 3. 18:00.

mujegpalya Már csak az utólagos javítások és a takarítás van hátra, így már novemberben megnyithatja kapuit a Városligeti Műjégpálya – mondta Bartha László, a műjégpálya vezérigazgatója. A legmodernebb rendszerek, a korábbinál nagyobb sportolásra alkalmas felület és gyönyörű, műemléki környezet várja majd a látogatókat.

Az épület teljes műemléki felújítását elvégezték. Az aranyozott oszlopokkal és korlátokkal a bejárati csarnok az 1926-os állapotot tükrözi. A jégkészítés, az épületgépészet és a gyengeáramú rendszerek tekintetében a legmodernebb technológiát építették ki. A pálya alatt 210 kilométernyi cső húzódik, ami biztosítja Európa legnagyobb összefüggő jégfelületét.

A felújítás hatására a sportolásra alkalmas terület 15%-kal nagyobb lett a korábbinál. Körülbelül 4.000 látogatót tud egyszerre befogadni a létesítmény, de egy-egy erősebb hétvégén napi 10.000 ember is megfordulhat a Műjégpályán. A belépő jegy ára hétköznap 1.000 forint, hétvégén 1.300 forint lesz, de adnak majd nagycsaládos, iskolás, illetve nyugdíjas kedvezményeket is.

A vezérigazgató évi 750-800 millió forintos költségvetéssel számol, és számítása szerint nullszaldós működésre lesznek képesek.

A Városligeti Műjégpálya legutóbb a 2008-2009-es téli szezonban volt nyitva. Felújítása 4,7 milliárd forintba került, amelynek kétharmada uniós támogatásból lett finanszírozva.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2591 w=320 h=80 float=left]Al Di Meola, a világ egyik legjobb dzsesszgitárosa lép fel a Budapest Kongresszusi Központban november 3-án, ...