2010. július 2. 5:05.

nagytetenyi-kastelymuzeum Pezsgő élet lesz a nyáron is a Nagytétényi Kastélymúzeumban, melynek gyönyörű barokk kastély épülete a XVIII. században készült. A programokra várják az érdeklődő gyerekeket. Pompás park veszi körül a kastélyt, örvendetes, hogy felújítva újra látogatható.

Termeiben található az Iparművészeti Múzeum állandó bútortörténeti kiállítása, egyedülálló módon Európában itt vannak a bútorművesség korszakainak legremekebb darabjai a XIV. századtól a XIX. század közepéig terjedő időből.

10-12 éves gyerekeket várnak a Nagytétényi Kastélymúzeumba, a helyszín megtalálható Budapesten a Kastélypark utca 9-11. szám alatt. A hét első napjától péntekig, délelőtt fél 9-től délután fél 1-ig tart a foglalkozás. A Kastélymúzeum munkatársai, azaz Borka Mária, Fodor Andrea és Reichart Dóra, fognak a gyerekekkel foglalkozni. Mivel egyszerre csak 15 gyermekkel tudnak foglalkozni, ezért az ingyenes elfoglaltságra jelentkezni kell, és annak sorrendjében fogadják a kisgyerekeket.

A június 21-étől 25-éig tartó elfoglaltság témája Mátyás király lakodalma volt. Izgalmas időutazásban vettek részt a gyerekek, volt itt királyi pár, esküvő, bolond és apród, minden a reneszánszról szólt.

A július 5-én kezdődő foglalkozás július 9-ig tart. Kastélyparki vigadalom – Élet egy barokk kastélyban elnevezésű foglalkozás a barokk életet dolgozza fel. Egy főúri kastély a XVIII. század derekán belső és külső környezetével, a benne élők mindennapjainak megismerésével rejtélyes kaland a gyermekek számára.

Augusztus 9-étől 13-áig Héraklész és az olimposzi istenek kalandos életébe tekinthetnek be az érdeklődők, kipróbálhatják önmagukat 12 próbatételen, majd ókori lakomával ünnepelhetik a győztest.

A következő híreink is érdekelhetik:
Tikkasztóan forró nyár lesz az idei

Tikkasztóan forró nyár lesz az idei

2012. március 2. 11:50.
A nyár slágere: a görögdinnye

A nyár slágere: a görögdinnye

2011. július 25. 17:36.
19. Váci Világi Vigalom – 2011.

19. Váci Világi Vigalom – 2011.

2011. július 18. 18:50.
Nyár a PIK-ben

Nyár a PIK-ben

2010. június 29. 6:26.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=187 w=320 h=100 float=left]A Millenáris népszerű programszériát talált ki nyári szórakoztatásunkra. Megtalálható benne gyerekeket vonzó és komoly közönségigényt is ...