2010. július 5. 6:06.

tancsics-mihaly-muvelodesi-haz A soroksári Táncsics Mihály Művelődési Házban alaposan felkészültek a nyárra. A lehetőségek széles tárháza található itt, szinte semmi nem maradt ki a ’programfüzetből’. Bárki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő elfoglaltságot, legyen szó szórakozásról, sportról vagy éppen tanulásról.

Van német klub, Hagyományőrző Dalkör, jó barátok dalköre, Német Nemzetiségi Táncegyesület, sakk tanfolyam, Bóbita foglalkozás, fazekas játszóház, patchwork klub, Konflis Autós Iskola, amatőr építő szakkör, fazekas szakkör, galambász kör, afro tánc, bohóc szakkör, kismamákat szoptatásra felkészítő tanfolyam, vadász tanfolyam, zeneiskolások pódiuma, kiskertbarátok köre, kreatív kézműves délután, ingyenes kondicionáló torna 40 felettieknek, férfi népdalkör, hastánc. És a sort még bőven lehetne folytatni, így bárki találhat magának kikapcsolódásra, szórakozásra vagy tanulásra alkalmas foglalatosságot.

Soroksár nemzetiségi jellegét megtartotta, mai napig ápolja hagyományait, ez kulturális programjainak jellegében is megmutatkozik.

A mai Soroksár területe a török időkben elnéptelenedett. Az 1700-as évek közepén német lakosokkal telepítették be. Az 1800-as évek vége felé a község népessége magyar, német és szlovák lakosokból tevődött össze. 1950-ig volt Soroksár nagyközség, amikor is a főváros XX. kerületéhez csatolták, majd 1994-ben vált le a XX. kerületről és önálló XXIII. kerület lett.

A soroksári Táncsics Mihály Művelődési Háznak érdekes története van: eredetileg az épület 1945-ig vendéglő, majd pártház volt. 1960-ig Dózsa Művelődési Ház volt a neve. Az 1848-as forradalom és szabadságharc előtt a faluban tanítóként tevékenykedett Táncsics Mihály, ezért az ő emlékére róla nevezték el a felújított épületet. A XXIII. kerületi Soroksár Önkormányzata működteti jelenleg a művelődési házat, melyet 2000-ben korszerűsítettek, jelentősen megnövelve az épület területét.

/Forrás: http://tancsicsmuvelodesihaz.hu/

A következő híreink is érdekelhetik:
Még egy kártya a soroksáriaknak

Még egy kártya a soroksáriaknak

2010. július 11. 7:28.
Itt mindenki csak nyerhet

Itt mindenki csak nyerhet

2010. július 8. 21:11.
Éljenek a tanárok

Éljenek a tanárok

2010. június 5. 11:46.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=190 w=100 h=240 float=left]Évtizedekkel ezelőtt a fővárosi és vidéki zenés szórakozóhelyekről esténként édes-szomorkás cigányzene hangjai szálltak és csábították a ...