2012. június 5. 14:28.

Az ügyészség nyomozást rendelt el a bordatöréssel kórházba került egyesült arab emírségekbeli sakkozó ügyében, aki azt állítja, hogy magyar határrendészek verték meg.

A Szegedi Nyomozó Ügyészség bántalmazás hivatalos eljárásban bűntett gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen elkövető ellen – mondta Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője június 5-én.

Az Egyesült Arab Emírségek sakkválogatottja, Szaúd Mohamed Al-Marzúki két hétre kórházba került miután Szegeden megverték. A férfi feljelentése szerint Újszegeden sétált szombat éjjel egy másik, szintén az emirátusokból érkezett sakkozóval, mikor egy autó meg akarta őket állítani, de elfutottak előle. A kocsival üldözőbe vették őket, és miután utolérték, az autóban utazó magyar határrendészek bántalmazták őt. A sérültet jelenleg is a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján ápolják.

verekedés

Magyar határrendészek verték meg az arab sakkozót?

Szaúd Mohamed Al-Marzúki a 18 éves Szálim Abdur-Rahmánt kísérte el Szegedre, ahol a fiatalember Lékó Péterrel készült az athéni junior sakkvilágbajnokságra – írja a The National című, Abu-Dzabiban szerkesztett lap.

A következő híreink is érdekelhetik:

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
taxi

Több mint ezer taxis vett részt a hétfő délutáni forgalomlassító demonstráción, melyet sikeresnek és hivatásukhoz méltónak ítélt meg Metál Zoltán, ...