2011. október 3. 14:39.

futas Óbuda-Békásmegyer önkormányzata októbertől az olimpia jegyében ötállomásos szabadidős sportesemény-sorozatot szervez a 2012-es londoni olimpiáig. Az Óbudai olimpia elnevezésű rendezvénysorozat fővédnöke Gyurta Dániel olimpiai ezüstérmes, világbajnok úszó lesz, aki a legtöbb eseményen személyesen is jelen lesz. Gyurta Dániel elmondta, mennyire fontosnak tartja, hogy ne csak a 3. kerület lakói, hanem egész Budapest mozogjon.

Az első állomás október 8-án a Folyondár Vasas Sport- és Tánccentrumban lesz – tájékoztatott Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármester, majd hozzátette, október 8-án a fitnesz-edzések és aerobik-oktatások kerülnek előtérbe.

Második állomásként egy teljesítménytúrán vehetnek részt a kerület lakói november 12-én. Az Óbudai Teljesítménytúrán 25 km-es és 8 km-es táv közül lehet választani.

A harmadik esemény 2012. március 24-én Óbuda Fő téren kerül megrendezésre, ami a kerület legnagyobb biciklis rendezvénye lesz.

Majd április 21-én Óbudai Félmaraton futóversenyen mérhetik össze erőnlétüket és állóképességüket a versenyzők. A félmaraton mellett 7 km-es és 3 km-es távot is választhatnak a futók.

Az utolsó állomás május 12-én lesz az óbudai Spider Falmászóklubban.

Akik legalább négy sporteseményre ellátogatnak, nem csak egészségükért tesznek sokat, hanem az értékes fődíjra is esélyesek lehetnek, ugyanis egy kétszemélyes londoni utazást nyerhetnek szállással és olimpiai belépővel az Óbudai olimpia résztvevői.

A következő híreink is érdekelhetik:
Petra és Dani

Az Alpok-Adria szépével jár Gyurta Dani

2012. szeptember 7. 13:16.
olimpia

Véget ért a londoni olimpia

2012. augusztus 13. 9:16.
Gyurta Dániel

Gyurta Dániel olimpiai bajnok

2012. augusztus 1. 21:59.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2387 w=320 h=80 float=left]Október 2-án kerül megrendezésre a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál, ahol az ország minden ...