2016. július 26. 13:22.

Férfiak és nők egyaránt jól tudják: egy meglepően szép ékszer, egy fülbevaló, nyaklánc, vagy karkötő éppolyan gazdagon tud öltöztetni, mint egy alkatunkhoz jól megválasztott szoknya, blúz, vagy akár egy csinos táska.

Nincs ez másként természetesen a divatos táskák, elegáns vagy éppen extravagáns cipők, sőt mi több, az oly sokszor lebecsült övek esetében sem. Mi lehet a titok?

Érzékszerveink játéka, avagy a szemet gyönyörködtető valóság

Minden ember vizuális típus, van, aki többé-, van, aki kevésbé. Az viszont valóban tagadhatatlan, hogy a világból érkező impulzusaink nagy részét a szemünkön keresztül fogadjuk be, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy valódivá váljon számunkra az élmény. Még mielőtt azt gondolnánk, hogy a biológia ingoványos területén fogunk barangolni, jogosan merülhet fel bennünk a kérdés: no, de mégis, hogyan kapcsolódik ez a kiegészítőkhöz?

A válasznál mi sem egyszerűbb: az élmény, amikor meglátunk az újságban, televízióban, az utcán, vagy egy hatalmas plakáton egy csinosan felöltözött hölgyet, vagy urat, szinte megfizethetetlen, hiszen képes lehet kialakítani bennünk az érzést, hogy mi is ilyenek szeretnénk lenni, vagy akár mindent megteszünk, hogy felkutassuk a látott ruhadarabokat.

Egyszerű nadrág feltűnő kiegészítőkkel: egy tökéletes példa

Egyszerű nadrág feltűnő kiegészítőkkel: egy tökéletes példa

Egyszerű nadrág feltűnő kiegészítőkkel: egy tökéletes példa

A harmónia titka

Ha a vágy megszületett bennünk, és készek vagyunk mindent felforgatni a látott ékszerért, szoknyáért, öltönyért, táskáért, majd meg is szereztük azt, a tükörbe nézve sokszor szembesülnünk kell a kegyetlen valósággal: rajtunk nem úgy mutat, mint ahogy azt az adott helyen megláttuk, és amiért abba beleszerettünk. Ilyenkor könnyen eluralhat bennünket a csalódottság, keserűség érzése, de nincs okunk a búslakodásra: innentől kezdve már csak egy lépésre vagyunk a megálmodott hatás elérésétől. Gyakran csak a harmónia érzése áraszt el bennünket egy-egy ilyen képet látván, de vajmi kevés esetben tudatosul bennünk a nagy titok: a harmónia nem jön létre önmagától, azt meg kell teremtenünk.

Kreativitásunk szabadszínpadja

Nemcsak a kiválasztott ruhadarabon múlik, hogyan is érezzük magunkat új szerelésünkben, egy-egy csinos, extravagáns, vagy éppen visszafogottabb kiegészítővel nagyot formálhatunk a hatáson, és egyben a kedélyállapotunkon is. Vessük hát be kreativitásunkat, itt igazán nagy lehetőségünk van próbálgatni önmagunkat. Ha egyszerűbb alapdarabokat választottunk, ne féljünk egy extrém vonalvezetésű táskával feldobni, vagy akár egy fényesebb cipővel kombinálni.

Vagy ha éppen fordítva választottunk: színesebb, mintásabb, vagy anyagában feltűnőbb ruhadarabokban tündökölünk, egy szolidabb öv, vagy kalap kellemesebb kiegészítője lehet szívünk választottjának. A hangsúly a harmónia, vagyis az egyensúly megteremtésén van: ha sikerül a mérleg két serpenyőjét balanszban tartani, vagyis áldozunk a szolid darabok és feltűnőbb példányok oltárán is egyszerre, akkor biztosak lehetünk benne, hogy kivívjuk a környezetünk figyelmét, mi pedig önbizalommal telve viseljük majd a választott ruhadarabokat és kiegészítőket is.

A következő híreink is érdekelhetik:
A virág Gyönyörű ékszer – feledhetetlen ajándék lehet (FKSZ Fotó: www.fksz.hu)

Mivel lepd meg kedvesedet?

2014. augusztus 1. 10:24.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Samsung S24E370DL monitor: egy jó választás játékosoknak és filmőrülteknek

Az elmúlt évtizedben a hétköznapok minden területén megvetette már a lábát a Samsung, de a leginkább kétség kívül ahhoz ért, ...