2012. április 2. 14:56.

Azonnal meghalt és a felismerhetetlenségig összeégett az a férfi, aki hétfő reggel gázpalackokkal robbantotta fel autóját és saját magát Szombathelyen.

Az 50 év körüli, Vas megyei üzletember hétfő reggel öt óra körül hajtott a Zanati úti aluljáróba, majd megnyitotta a kisárusszállítójának rakterében lévő gázpalackokat és tüzet gyújtott. Épp arra járt egy rendőrautó, szolgálatban lévő rendőrökkel. A hatóság emberei annyit láttak, hogy ég az Opel utastere, ezért rögtön az autóhoz rohantak. Ki akarták szabadítani a férfit, de az ajtó zárva volt és a vezető ülésen ülő férfi is akadályozta az ajtó kinyitását. Az egyik rendőr a zseblámpájával betörte az Opel ablakát, hogy kihúzzák a tűzben ülő sofőrt, de az ellenállt.

Ekkor a rendőrök a kocsijukhoz rohantak poroltóért és hívták a mentőket, valamint a tűzoltókat. Ezalatt felrobbantak a gázpalackok, a férfi azonnal életét vesztette, összeégett testét a tűzoltók emelték ki az autó roncsai közül. A rendőrök szerencsésen megúszták a robbanást, ám életük csak a véletlenen múlt.

robbanás

A robbanástól a férfi azonnal meghalt, teste a felismerhetetlenségig összeégett

A lángokat több száz méterre a helyszíntől is látni lehetett. A robbanás feletti hídon vasúti sínek futnak, így a tragédia után azonnal meg kellett vizsgálni, hogy sérült-e a híd vagy sín. Az eddigi adatok alapján a híd épségben maradt.

Az elsődleges információk szerint előre eltervezett öngyilkosság történt. Az áldozatot jómódú üzletemberként ismerték a helybéliek, több vegyeskereskedése és zöldséges üzlete is volt, sőt néhány éve a Vasi Prima Primissima díjra is jelölték. Úgy tudni, hogy az öngyilkos férfi három gyermek édesapja volt és családi okok miatt dobta el az életét.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Schmitt Pál

Schmitt Pál hétfőn lemondott köztársasági elnöki posztjáról. Az államfő napirend előtt szólalt fel a parlamentben, miután egyeztetett Orbán Viktorral. Schmitt ...