2013. február 18. 18:19.

P. László beismerte, hogy megölte Bándy Katát, akit a gyilkosság előtt már ismert, ám azt tagadja, hogy megerőszakolta volna.

2013. február 18-án megkezdődött a Bándy-gyilkosság tárgyalása a Pécsi Törvényszéken. Az ügyészség P. Lászlót aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolja. A vád szerint 2012. július 8-án hajnali 2 órakor P. László a pécsi, Dugonics utcai lakása előtt szólította meg Bándy Katát, ő azonban visszautasította a férfi szexuális közeledését. Ennek ellenére László arra kényszerítette a lányt, hogy egy közvilágítás nélküli játszótérre menjenek, ahol erőszakoskodni kezdett vele. Kata ellenállt, ezért László fojtogatni kezdte. A fiatal pszichológusnő belehalt a bántalmazásba.

A vádlott megbilincselve, szinte mozdulatlanul bámult maga elé a február 18-i tárgyaláson.

P. László

P. László a Bándy Kata-gyilkosság február 18-i tárgyalásán

P. László előzetes letartóztatása során összesen hatszor tett vallomást – egymásnak ellentmondót. A vádlott korábban még határozottan állította, hogy a végzetes hajnalon látta életében először Katát. Később már azt mondta, hogy korábbról ismerte a lányt. A tárgyaláson kitartott legutóbbi vallomása mellett, miszerint a gyilkosság előtt többször randevúztak és szexuális kapcsolat is volt köztük.

A bíróság az első három tárgyalási napra (február 18-20.) 53 embert, a vádlotton kívül tanúkat, szakértőket idézett be. A tanúk padján vallott Bándy Kata kollégája, édesapja, legjobb barátnője, valamint volt szerelme is, akik mind kizártnak tarják, hogy a pszichológusnő ismerkedett volna Lászlóval, ugyanis konzervatív, erkölcsös és megfontolt lánynak ismerték, aki határozottan nemet tud mondani egy olyan férfi közeledésére, aki nem tetszik neki. Emellett pedig egyikőjüknek sem említette, hogy új kapcsolata lenne kialakulóban.

P. László volt barátnője, gyermekének az anyja egykori viharos románcukról mesélt és arról, hogy a vádlott gyakran szívott marihuánát. P. László édesanyja hosszasan tanúskodott. Az asszony elmondása szerint fia eddig körülbelül 6 és fél évet töltött börtönben, állandó munkája nem volt, ám szerinte nem ő ölte meg a pszichológusnőt.

A tárgyalás február 19-én folytatódik, további tanúk és szakértők meghallgatásával.

Ha bebizonyosodik P. László bűnössége, akár életfogytiglant is kaphat tettéért.

A következő híreink is érdekelhetik:
P. László

A gyilkos járt Bándy Katával?

2013. január 24. 14:59.
Bándy Kata temetés

Eltemették Bándy Katát

2012. július 23. 22:25.
P. László

Megszólalt Bándy Kata gyilkosa

2012. július 17. 18:07.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
gólya

Már a kertek alatt a tavasz – feltehetően ezt jelzi, hogy megérkezett hazánkba az első gólya.Ismét a Veszprém megyei Tüskevárra ...