2012. május 4. 14:53.

Automatizált piroslámpa-figyelő rendszert tesztel a rendőrség a fővárosban a Kacsóh Pongrác út – Hermina út kereszteződésében. A hatóságok egyelőre nem büntetnek, csak tapasztalatokat gyűjtenek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) engedélyével “jelzőlámpás kereszteződésen történő áthajtás rendjét ellenőrző rendszert” helyeztek ki a hatóságok a Kacsóh Pongrác út – Hermina út kereszteződésébe. A rendszer egyelőre tesztüzemben működik, senkit nem büntetnek a felvételek miatt, ám a tapasztalatok alapján nem kizárt, hogy a kamerákat élesben is bevetik a későbbiekben – mondták a rendőrség sajtóosztályán.

Az automata “piroslámpa-figyelő kamerák” lényege, hogy a piros lámpánál lefotózzák a tiloson áthaladó járművet, ami alapján a hatóságok bírságot szabnak ki a szabálytalankodóra. A BKK szerint az ilyen rendszer mérsékelheti a szabálytalanságokat és javíthatja a közlekedési morált is.

A rendőrség szerint a tesztüzembe állított rendszeren kívül a fővárosban nincs máshol ilyen működő kamera.

piroslámpa-figyelő kamera

Piroslámpa-figyelő kamera Zuglóban

A következő híreink is érdekelhetik:
Adventi fényvillamos Pesten és Budán

Adventi fényvillamos Pesten és Budán

2010. december 7. 13:28.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
szuperhold

Ismét szuperhold lesz. Szombaton a 2012-es év legfényesebb és legnagyobb holdtöltéjét láthatjuk. Szuperholdnak azt a jelenséget nevezzük, ha az égitest ...