2011. december 13. 17:51.

pisztolycso Egy 14 éves diák akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, mivel egy pisztolyt nyomott tanárnője homlokához egy tatabányai általános iskolában. A fiú többszöri felszólítás után tette csak le a rozsdás, tár nélküli pisztolyt. A diák a rendőrségnek azt mondta, tudta hogy a fegyver tár nélkül nem működik.

Az eset hétfőn történt, amikor az osztály épp történelem dolgozat írásához készülődött. A 14 éves diák kicsit késve ért a terembe és ahelyett, hogy csendben leült volna a helyére, a tanárnőhöz lépett és egy rozsdás pisztolyt szegezett a homlokához. A pedagógus többször felszólította a fiút, hogy tegye le a fegyvert. A gyerek végül engedelmeskedett és átadta a pisztolyt a tanárnak.

A rendőrök előállították a fegyverrel fenyegetőző tanulót, aki elmondta a hatóságoknak, hogy a rozsdás riasztópisztolyt egy méhtelepen találta tár nélkül, és tudta, hogy a fegyver működésképtelen.

A hatóságok felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak büntetőeljárást. Ha a bíróság bűnösnek találja a 14 éves diákot, akkor akár 5 év szabadságvesztést is kaphat.

A következő híreink is érdekelhetik:
Lövöldözés Mátészalkán

Lövöldözés Mátészalkán

2010. május 3. 6:06.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2898 w=320 h=80 float=left]A magyar munkaadók csupán 8%-a tervez jövőre létszámnövelést, a megkérdezett vállalatok 22%-a viszont kénytelen néhány embert ...