2011. június 7. 17:29.

szokokut Pillanatok alatt a látogatók kedvencévé vált Rákosmente Főtere, ahol megcsodálható a fényjátékra és különböző formák, valamint szövegek megjelenítésére alkalmas szökőkút. A nyári melegben pedig kimondott felüdülést jelent átsétálni a szökőkút közepén átívelő hídon. Az építmény annyira egyedi, hogy egészen Spanyolországig el kell utazni, hogy hasonlóval találkozzon az ember.

A Pro Rákosmente Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója, Forrás Gyula elmondta, hogy a 4 méter magas szökőkút a városkaput jelképezi, amibe 360 darab mágnesszeleppel vezérelt fúvókát építettek, ez ad lehetőséget a különböző ábrák és szövegek megjelenítésére. A különleges víz- és fényjáték a földalatti gépházból működtethető, így egyedi látványosságot nyújt. Egészen Spanyolországig el kell utaznia annak, aki hasonlóval szeretne találkozni.

A szökőkút medencéjébe egy hidat is építettek, így a városkaput jelképező építmény alatt át is lehet sétálni.

Forrás Gyula továbbá azt is elmondta, hogy másik két medencét is építettek a 17. kerületi Főtérre. Az egyik a szökőkút mellett van, a másik kicsit arrébb, az Info Pont mellett található. Az Info Pontot is hamarosan birtokba vehetik a látogatók, ahol információs pult, kávézó, cukrászda és ingyenes internet-hozzáférés áll a vendégek rendelkezésére. Mindezek mellett egy BKV tartózkodó helyiség és egy nyilvános illemhely is elkészült.

Éjszaka is érdemes kilátogatni a Főtérre, mert a különböző színekben pompázó, díszburkolatba süllyesztett ledek különlegessé és egyedi hangulatúvá varázsolják a helyet.

A következő híreink is érdekelhetik:

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1611 w=320 h=80 float=left]A nyersolaj árának növekedése maga után vonzza a kerozin árának a drágulását is, ennek ellenére most ...