2010. július 29. 8:05.

arviz A súlyos árvíz sújtotta területekre egész nyáron érkeztek az adományokkal teli kamionok a 17. kerületből. A Baptista Szeretetszolgálat segítette a gyűjtést és a kamionok eljutását Borsodba. Júliusban is folytatódott a gyűjtés. Az újabb kamionnyi rakományt a kerület polgármestere, Riz Levente is elkísérte és segített a rakomány kiosztásban.

Az adományokat felsőzsolcai és sátoraljaújhelyi rászorulók kapták.

A gyűjtésben minden önkormányzati intézmény segített, és rengeteg lakossági felajánlás is érkezett. A 17. kerület főleg tartós élelmiszert, tisztítószereket, bútorokat, ruhákat és különböző használati tárgyakat ajánlott fel.

A segélyek gyűjtésével nem áll le a kerület. A polgármester fontosnak tartja, hogy továbbra is segítsenek a rászorulóknak. Az önkormányzat direkt az adományozási célra létre hozott egy számlát. Erre mindenki saját helyzetének megfelelően adakozhat. Az önkormányzat példát mutatva, elsőként 2 millió forintot utalt a gyűjtőszámlára.

A július végéig összegyűlt pénzből az önkormányzat a legszükségesebb és nélkülözhetetlen élelmiszereket, tisztítószereket és háztartási felszereléseket vásárol az árvízkárosultaknak és el is juttatja hozzájuk.

A következő híreink is érdekelhetik:

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=231 w=100 h=240 float=left]A rákosmenti, illetve az oda kívánkozó felnőttek most már tanulhatnak a Vigyázó Sándor Művelődési Házban, abban ...