2011. július 2. 8:47.

jaror A főváros 18. kerületében hét helyszínen alakítottak ki úgynevezett rendőrségi pontokat. Július 1-jétől a lakók közvetlenül el tudják érni a rendőröket a kontakthelyek segítségével, ugyanis ezeken a pontokon minden órában tartózkodnak járőrök. Táblák és útburkolati festések jelzik, hogy a rendőrök mikor vannak az adott helyszínen.

A hagyományos posztos járőri szolgálatot a hét rendőrségi pont kialakítása váltotta fel a 18. kerületben. A kijelölt helyen minden órában 10 percet tartózkodnak a járőrök, így a lakók közvetlenül el tudják őket érni. A fennmaradó időben pedig a körzetben járőröznek, amikor telefonon lehet őket utolérni. A telefonszám is fel van festve a táblákra és jelzésekre.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre éves szinten 150 millió forint támogatást biztosít a kerületi rendőrségnek, illetve két új járőrautót is átadott a hatóságnak.

20 fővel csökkentette az önkormányzat a Városőrség létszámát, és az erre fordított pénzt a kerületi rendőrségnek adta. A források átcsoportosításával és a rendőri jelenlét tovább erősítésével hatékonyabbá válik a járőrözés a 18. kerületben.

A következő híreink is érdekelhetik:
Ingyen wifi a 13. kerületben

Ingyen wifi a 13. kerületben

2011. június 28. 10:06.
Halálra gázolt egy embert a villamos

Halálra gázolt egy embert a villamos

2011. február 9. 17:23.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1772 w=320 h=80 float=left]A Magyar Vöröskereszt júliusban minden csütörtökön várja a véradókat a budapesti székházában, de a nagy tömegeket ...