Kategória: 22. kerület, Sport hírek |

Még több: :

2010. szeptember 30. 19:01.

Forrás: www.rubik.hu Ezen a hétvégén rendezik Budapesten, a Klauzál Házban a Rubik-kocka Európa-bajnokságot. A hozzávetőleg 300 versenyző 28 különböző országból érkezik a megmérettetésre. A résztvevők – akik között 50 hazánk fia is lesz – 21 számban mérhetik össze tudásukat. A három napos viadalon pénteken tartják a selejtezőket, szombaton a középdöntőket, míg vasárnap a döntőket.

Fővárosunk nem első ízben látja vendégül a Rubik-kocka “nagyágyúit”, hisz 1982-ben és 2007-ben is rendeztek már itt világbajnokságot. A mostani Európa-bajnokságon közel 300-an vesznek majd részt. Bár újdonságnak számító versenyszám is lesz az EB-n, továbbra is a hagyományos kocka kirakása a legnépszerűbb, ebben a számban indulnak a legtöbben. A legjobbak 7 másodperc alatt képesek teljesíteni a feladatot, tizedmásodpercek dönthetnek majd a sorrendről.

Rubik Ernő játéktervező szerin kockájának népszerűsége számtalan titkában rejlik. No meg abban, hogy korra, nemre, képzettségre való tekintet nélkül lehet játszani. A játék megoldásának kulcsa, hogy mennyi kombinációt ismerünk. Ezen kombinációk elsajátításához rengeteg időre és energiára van szükségünk.

/Forrás: www.rubik.hu/

A következő híreink is érdekelhetik:
2050-re átalakul Európa közlekedése

2050-re átalakul Európa közlekedése

2011. március 30. 10:00.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=374 w=100 h=240 float=left]Tavasszal tárgyalja majd az országgyűlés azt a törvénycsomagot, amely végre rendet tehet a hazai futballpályákon - ...