2011. július 7. 16:59.

gyerekek_1 Idén már harmadik alkalommal indul el a 12. kerület UV-B sugárzásmérő programja. A hegyvidéki önkormányzat a vakáció beköszöntével elkezdte mérni az UV-B sugárzást az önkormányzat tetejére felszerelt műszerrel. A szerkezet 3 percenként továbbítja a friss adatokat az illetékeseknek, és a regisztrált tagok azonnal kapják a figyelmeztető sms-t, amennyiben káros a napon tartózkodni.

Ha eléri a 6-os szintet az UV-B sugárzás, akkor a rendszer automatikusan sms-t küld azoknak, akik regisztráltak Hegyvidék honlapján. Amennyiben a szerkezet extrém sugárzást, vagyis 8-as UV-B sugárzást észlel, akkor újabb figyelmeztető sms-t küld. Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere elmondta, hogy a regisztráció, valamint az sms fogadása is ingyenes.

Azok a felhasználók, akik az előző években regisztráltak, nem kapnak automatikusan sms-t a magas UV-B sugárzásról, csak ha ismét regisztrálják magukat. Az önkormányzat bővítette a szolgáltatását, ugyanis ezentúl az iskolák és óvodák vezetői és pedagógusai is kapnak figyelmeztető üzeneteket.

A rendszer nem tud minden budapestinek sms-t küldeni, azonban az önkormányzat honlapján bárki nyomon követheti az időjárás alakulását.

A rendszer tájékoztatja a szülőket, hogy mikor kell árnyékba küldeni gyermeküket, mivel köztudott, hogy a későbbiekben komoly problémát okozhat a gyermekkori leégés.

A következő híreink is érdekelhetik:
Sugárzás az űrből

Sugárzás az űrből

2010. július 7. 11:23.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1811 w=320 h=80 float=left]A magyarok nyaralási szokásai a tavalyihoz hasonlóan alakulnak a 2011-es évben is. A többség beiktat nyáron ...