11. alkalommal rendezi meg Békéscsaba az elhíresült sörfesztivált és csülökparádét, ahol 40 féle sör közül válogathatnak a folyékony kenyér szerelmesei. Ez még nem minden, hiszen kiváló csülökből készült fogásokat kóstolhatnak, valamint az óriásbográcsban rotyogó szürkemarhából készült pásztortarhonyát is megízlelhetik mindazok, akik ellátogatnak a rendezvényre.
A június 9-én kezdődő és öt napon át tartó programsorozat mára igazi gasztronómiai rendezvénnyé nőtte ki magát. A legelőször megrendezett sörfesztivál még „csak” a sörről és szórakozásról szólt, azonban mostanra sokkal több lett.
A rendezvény mindennap kínál valami különlegességet. Június 11-én például több mint 100 csapat méri össze tudását, hogy elnyerje a legfinomabb csülökpörköltet főzőnek járó kitüntetést. Június 13-án egy 1100 literes óriásbográcsban pásztortarhonya készül egy Körös-Maros Nemzeti Parkban tenyésztett szürkemarhából.
A rendezvény ideje alatt összesen több mint 3000 négyzetméternyi sörsátrakban a jobbnál jobb söröket kínálják literes korsókban. A fesztivál idején felvonulnak Békés megye hungarikumai, meg lehet kóstolni és meg is lehet vásárolni a finom kolbászokat, a híres pálinkákat és a különleges lekvárokat. A népi mesterségeket felvonultató kézműves kirakodóvásáron minden érdeklődő kedvére válogathat a szebbnél szebb portékák közül.
Az öt napos rendezvénysorozat alkalmából minden este élő koncertek fokozzák a fesztiválozók hangulatát.