2018. január 8. 16:26.

A nyári kánikulában nincs is jobb, mint felfrissülni egy kellemes tengerparton. Azonban nem mindenkinek jut ilyen élmény, így maradnak a közösségi strandok, uszodák.

De mennyivel jobb az, ha a hét bármely napján, bámely órában csobbanhatunk egyet! Ma már rengeteg különböző medence típus érhető el. Árak, méretek, anyagok, kialakítások tekintetében is roppant széles a paletta így könnyű a rendelkezésre álló helynek, a ráfordítható anyagiaknak megfelelőt találni.

Vannak egyszerű, felfújható medencék, gumi falú, merev vagy épp merevítős, esetleg galvanizált fém oldalú medencék is, ám mindegyiknél maradandóbb a személyre szabott igényeknek megfelelő, egyedi, épített medence. Természetesen ez utóbbi nagyon volumenű beruházás és nagyobb erő, valamint idő ráfordítást kíván azonban előnyeinek listája hátrányaiénál sokkal hosszabb.

A fő előny, hogy mindegyik típusnál sokkal tartósabb, így nem kell újra és újra megvásárolni, mert az előző darab valamilyen oknál fogva meghibásodott, kilyukadt, betört az oldala. Természetesen megfelelő használat, védelem mellett a legegyszerűbb medencék is sokáig bírják a strapát. Az is igaz, hogy sokaknak nincs elegendő helyük egy nagyobb, épített medencéhez vagy beásott típushoz.

Otthoni fürdőzés vagy nyilvános strand?

Strand vagy saját medence?

Strand vagy saját medence?

Sokan szeretik társasági élményként megélni a strandra járást. Egyedül, kettesben, családdal, nagyobb társasággal időzni egy populárisabb helyen egészen megnyugtató, élménydús és szórakoztató tud lenni, ám a nyilvános strandoknak is megvan a maga hátránya. Hátrányuk egy része éppen előnyük is egyben.

A nagy tömeg néha frusztráló, a sorban állás nem kellemes, el kell viselni, hogy a medencékben mások is ugrálnak, fröcskölnek, hangoskodnak. Van, akinek ez egyáltalán nem okoz gondot, van, aki nem bírja elviselni az ilyesmit, de legtöbben néha kedvelik, máskor viszont nyugodtabb programra vágynak. Ezt kiválóan biztosíthatja egy otthoni, saját medence.

A nyilvános, közösségi strandok, uszodák vize klórozott, vegyszerezett, ezért elvileg tiszta és nincs ok fertőzéstől tartani. Azonban mivel nem tudjuk magunk ellenőrizni a víz aktuális állapotát, egyesek kétségeket fogalmazhatnak meg. Az otthoni medencék esetében, biztosak lehetünk abban, hogy senki sem mosott bele semmi olyat, amitől undorodnunk vagy tartanunk kellene.

Forrás: www.royalmedence.hu

Hozzászólás írása: