Kategória: 20. kerület, Életmód |

Még több: :

2010. július 10. 20:07.

finom-falatok A pesterzsébeti önkormányzat vállalta a szociális étkeztetést a nyáron. Ez a program a tanév végével el is indult, a gyermekek a Gyermekvédelmi központban étkezhetnek. Az önkormányzat lehetőséget biztosít napközis táborra vagy családi napközire is.

Azok a mély szegénységben élők, akik általában a napi betevőt sem tudják előteremteni, gyakran szenvednek attól, hogy gyerekeiknek nem tudnak megfelelő ellátást adni. A gyermekvédelem egyébként is fontos része egy önkormányzat működésének, mivel a felnövekvő generációk táplálják majd mind az államkasszát, mind a szociális juttatások- így a nyugdíj- forrását is.
Nagyon lényeges tehát, hogy a gyermek akkor is megfelelő körülmények között nőjön fel, ha a szüleik szegénységben élnek. Ennek a problémának a kiküszöbölésére találták ki a rendszeres gyermekvédelmi támogatást is.

Az ebben részesülők számára ingyenes az iskolai étkezés, de ennek nyári megszűnésével kérdésessé válik az ellátásuk, ezért ebben az időben, a XX. kerületben az önkormányzat vállalta az ellátás biztosítását. Emellett még lehetőség van napközis táborra, vagy családi napközire is.
Akik ezt nem veszik igénybe, azok a gyermekgondozási központban hideg élelmet vehetnek fel a kedvezményre jogosító irat bemutatásával.

/Forrás: www.pesterzsebet.hu/

A következő híreink is érdekelhetik:
Ingyen wifi a 13. kerületben

Ingyen wifi a 13. kerületben

2011. június 28. 10:06.
16. kerületi gyerekek figyelem!

16. kerületi gyerekek figyelem!

2010. július 8. 13:03.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=209 w=320 h=100 float=left]Hegyvidék Polgármesteri Hivatalának tetején UV sugárzásmérő műszert helyeztek el annak érdekében, hogy a helyieket figyelmeztetni lehessen ...