2010. június 7. 6:47.

szemét Geiger Ferenc, a XXIII. kerület polgármestere és a képviselőtestület határozottan szankcionálni szeretné az illegális szemét lerakóit. Büntetésül a megrögzött szemetelőktől kobozzák el a gépjárművüket, valamint eszközeiket, így vetve véget a környezetszennyezésnek. Unyi János Antal  soroksári képviselő azt állítja, hogy a polgármester elhappolta, kisajátította az ötletét.

Geiger Ferenccel az egyik kereskedelmi csatorna készített interjút, amiben elhangzott, hogy a szemetelők autóját célszerű lenne elkobozni, így talán gátját lehetne szabni a mérhetetlen mennyiségű illegális hulladék lerakásának. A műsort Unyi János Antal soroksári képviselő, közlekedési tanácsnok is látta, majd felháborodottan kereste meg szerkesztőségünket. Elmondása szerint az ötlet az övé, jó az ötlet és maximálisan támogatja, de eredetileg az ő fejéből pattant ki. A képviselő elmondta, hogy két évvel ezelőtt a fővárosi közgyűlés elé terjesztett be egy erre vonatkozó törvényjavaslatot, melyet a városrendészeti bizottság megtárgyalt, támogatta, majd valahol kormányzati szinten az ötlet megvalósítása elmaradt. A javaslat azokra vonatkozott, akik iparszerűen, autókkal, teherautókkal viszik és borítják le a hulladékot a kerületben. Ezért ha elkoboznák a járművüket, elgondolkodnának azon, megéri-e az illegális szemétlerakás, s talán elmenne kedvük a tiltott tevékenységtől. A terv kidolgozásánál tudta, hogy körültekintően kell eljárni a szemetelőkkel szemben, hiszen előfordulhat, hogy kölcsönkért, vagy lopott autóval szállítják a tiltott helyre a hulladékot, ez esetben nyilván nem a tulajdonost kell megbüntetni. A képviselő állítása szerint Geiger Ferenc az ő ötletét használja fel a kampánya során, de más eredményeit ne próbálja meg sajátjaként előadni.

A polgármester a Helyi Témának adott válaszában nem említette Unyi János Antal nevét. Nyilatkozatában arról beszélt, hogy a képviselő-testület döntött, és kezdeményezni fogja az önkormányzati törvény módosítását, ezáltal lehetővé válna, hogy az illegális szemétlerakók által használt eszközöket az önkormányzat elkobozhassa. Lapunk megtudta: ezt az önkormányzati kezdeményezést megküldték az illetékes minisztériumnak és felsőbb hatóságoknak, és ezt dokumentálni is tudják. A polgármester nyilatkozatában tagadta, hogy Unyi János Antal javaslatát mondta volna el a televízióban, ugyanis mint a kerület vezetője az önkormányzat képviselő-testülete határozatának megfelelően járt el. Máskülönben úgy gondolja, hogy az illegális szemét témája nem csak Soroksáron, hanem egész Magyarországon probléma és gond, ami véleménye szerint nem lehet kampány témája.

A következő híreink is érdekelhetik:
BKV: Illegális jegyek az aluljárókban

BKV: Illegális jegyek az aluljárókban

2012. január 16. 13:46.
A galád szemét

A galád szemét

2010. július 13. 8:33.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=114 w=320 h=100 float=left]Minden évben eljön az a nap, amikor azokat az embereket ünnepeljük, akik a lelki és szellemi ...