2010. augusztus 7. 16:15.

Forrás:www.sziget.hu Augusztus 11-től 18. alkalommal kerül megrendezésre kontinensünk egyik legjelentősebb ifjúsági fesztiválja. Az unalom ezúttal sem fenyegeti a szigetre érkezőket, hiszen több mint 60 helyszín és hozzávetőleg 1000 program nyújt jobbnál jobb kikapcsolódási lehetőséget a világ számos tájáról idelátogatóknak. Idén olyan nagyágyúk szórakoztatják a fesztivál közönségét, mint a Faithless vagy az Iron Maiden.

A Sziget Fesztiválnak köszönhetően 2010 augusztusában Budapest immár sokadik alkalommal kerül Európa kulturális életének középpontjába.
Az első fesztivál – még Diáksziget néven – 1993-ban került megrendezésre. A helyszín már ekkor is az Óbudai- vagy más néven Hajógyári-sziget volt, ami azóta is változatlan. Nem így a név: 1996-tól Pepsi Sziget, 2002-től pedig Sziget Fesztivál lett a hivatalos elnevezés.

Az 5 évvel ezelőtti Szigeten tartottak először “nulladik napot”, azaz már a hivatalos kezdőnap előtt is koncerteztek. Akkor az Illés zenekar szórakoztatta a nagyérdeműt. Az idei fesztivál nulladik napján lesz Magyar Jazz Napja és Cseh Tamás emlékkoncert is.

A 2008-as Sziget volt az, ahol elsőként “mínusz egyedik” napot is beiktattak – a nulladik nap elé. Ezt a napot a szervezők a Magyar Dal Napjának szánták, és nem lesz ez másként az idei fesztiválon sem: a Kispál és a Borz ad búcsúkoncertet a Nagyszínpadon.

Az idei Sziget is – akárcsak a korábbi évek fesztiváljai – bővelkedik neves előadókban. 2010-ben a fellépők között lesz a Faithless, az Iron Maiden, a UB40, a Thirty Seconds to Mars, a Kasabian, de ott lesznek a hazai nagyágyúk is, mint a Kispál és a Borz vagy a Tankcsapda.

A következő híreink is érdekelhetik:
sziget

20. Sziget Fesztivál – 2012.

2012. augusztus 1. 18:12.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=265 w=100 h=240 float=left]Július 31-én Botrány az Operában című bohózat várja az érdeklődőket a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Olyan neves ...