2011. február 14. 18:09.

transzplantacio A szervátültetés fontosságára hívja fel a figyelmet az a fotókiállítás, ami közel 50 képen keresztül mutatja be, hogy milyen események zajlanak le egy transzplantációra váró betegnél. A Transzplantációs Alapítvány elnöke elmondta, hogy nem rémisztő képek vannak kiállítva, hiszen nem az elijesztés a cél, hanem az, hogy minél többen megismerjék a folyamatot, és gyarapodjon a donációk száma.

A Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületében négy témakör köré épülnek a képek. Az érdeklődök a donációt, a dialízist, a szervátültetést és az új szervvel való együttélést ismerhetik meg. A kiállítás február 14-én nyílik és a hónap végéig lesz megtekinthető.

Tarján Iván készítette az Árnyék és Fény elnevezésű kiállítás képeit. Kiemelten fontos a szervadományozás számának növelése, hiszen egyetlen ember akár hét másik ember életét is megmentheti. Egy szervátültetésre átlagosan négy évet kell várni Magyarországon. A legnagyobb igény a vesére van.

2010-es statisztikák azt mutatják, hogy tavaly 159 agyhalottól tudtak ép szerveket átültetni. Ez a szám 13%-kal több, mint a 2009-es évi adatok. A vese transzplantációinak a száma is nőtt, de a 42 átültetés még mindig kevés a betegek számához képest.

A következő híreink is érdekelhetik:
Oldtimer Show

Oldtimer Show – 2012.

2012. október 18. 13:46.
AROMA kiállítás a Szabadság téren

AROMA kiállítás a Szabadság téren

2010. augusztus 17. 6:37.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=779 w=320 h=80 float=left]A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület egy új telefonos segélyhívó vonalat hozott ...