2011. december 30. 17:36.
szilveszter_0

Lencseleves füstölt sajttal

Hozzávalók:

25 dkg lencse 2 evőkanál mustár
10 dkg füstölt sajt fokhagyma
fél dl olaj
5 dkg vöröshagyma babérlevél
2 dl tejszín

Elkészítés:

Megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát, majd beletesszük az előzőleg beáztatott lencsét. Ízlés szerint fűszerezzük fokhagymával, babérlevéllel, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ha megfőtt a lencse, szitán áttörjük és leturmixoljuk úgy, hogy közben hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt is. Az egészet felforraljuk és átszűrjük. A füstölt sajtot kockára vágjuk, és forró sütőben hirtelen megpirítjuk. A levest csészében tálaljuk és csak közvetlen étkezés előtt tesszük bele a sajtkockákat.

Virslis muffin

Hozzávalók:

virslis-muffin
20 dkg liszt 1/2 dl olaj
4 szál zöldhagyma fehér része apróra vágva 2 dl joghurt
10 dkg reszelt sajt 2 tk sütőpor
1 tk só 3 db virsli
2 tojás

Elkészítés:

Az olajat, a joghurtot és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a hagymát és a sütőporos lisztet. A muffin-formákat kikenjük margarinnal, beleadagoljuk a tésztát, majd mindegyiknek a közepébe nyomunk egy negyed virslit. 180°C-os, előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Szerencsemalac

Hozzávalók:

Tésztához: 4 tojássárgája
50 dkg liszt 4 evőkanál tej
25 dkg margarin Tetejére:
15 dkg marcipánmassza mazsola vagy m&m’s
15 dkg cukor egy kis tej

Elkészítés:

Egy tálba öntjük a lisztet és a cukrot, belemorzsoljuk a marcipánmasszát, hozzáadjuk a tojássárgákat, a margarint és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. malac 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk ki belőle. A nagyobb korongokból kétszer annyit szaggatunk, mint a kisebből. Egy nagy korong lesz a malac feje, a kisebb korong az orra, egy másik nagyobb korongot félbevágunk és a malacka fülének illesztjük (a képen látható módon). A szemeket két mazsolából vagy két m&m’s cukorkából rakjuk ki, az orrocskának két lyukat szúrunk hurkapálcikával. A malackákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, tejjel megkenjük és előmelegített, 180°C-os sütőben kb.12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

A következő híreink is érdekelhetik:
Szaloncukor – házilag

Szaloncukor – házilag

2011. december 22. 14:19.
Karácsonyi receptek

Karácsonyi receptek

2011. december 16. 19:17.
Forralt bor receptek

Forralt bor receptek

2011. december 9. 20:49.
Harcsapaprikás túróscsuszával

Harcsapaprikás túróscsuszával

2011. július 25. 9:30.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2975 w=320 h=150 float=left] Marcipános szaloncukor-különlegesség Hozzávalók: 20 dkg darált mandula fahéjas-gyömbéreshez: 15 dkg porcukor fahéj 20 dkg csokoládé ...