2012. november 19. 13:40.

A rossz levegő miatt elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Miskolcon.

Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Miskolcon, mivel a szállópor koncentrációja két mérőállomáson is túllépte a tájékoztatási küszöbértéket – adta ki közleményben a polgármesteri hivatal 2012. november 19-én.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere azt kéri a városban lakóktól, hogy személygépkocsik helyett tömegközlekedéssel utazzanak, semmiképp ne használják dízelautóikat, valamint mérsékeljék a fával, a szénnel, illetve az olajjal működő fűtőberendezések üzemeltetését. A polgármester megtiltotta az avar és a kerti hulladék égetését. A közlemény kitér arra is, hogy a légúti betegségben szenvedők, az idősek és a gyermekek a következő napokban – amíg a légszennyezés fennáll – ne tartózkodjanak a szabadban.

szmogriadó

A szmogriadó tájékoztatási fokozata van érvényben Miskolcon

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a légmozgás hiánya és a helyenként előforduló ködképződés miatt tovább romolhat a levegő Miskolcon.

Nyíregyházán javult a helyzet, de még mindig a szmogriadó tájékoztatási fokozata van érvényben.

A következő híreink is érdekelhetik:
Hidegriadó után szmogriadó Budapesten

Hidegriadó után szmogriadó Budapesten

2012. február 8. 13:50.
A szmog még tart, de a riadónak vége

A szmog még tart, de a riadónak vége

2011. november 21. 8:58.
Szmogriadó Budapesten!

Szmogriadó Budapesten!

2011. november 4. 12:43.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Semjén Zsolt

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 1991-ben megvédett doktori dolgozatának csaknem 40%-a magyar, német és angol nyelvű források átvételével készült – derítette ki ...