2012. május 29. 20:33.

A magyar települések közül 2012-ben Szolnok érdemelte ki a legélhetőbb város címet, a második Zalaegerszeg, míg a harmadik Debrecen lett.

Miután 2011 őszén az Index kiderítette, hogy Ózdon a legrosszabb élni, a CSR Hungary arra a kérdésre kereste a választ, hogy a környezeti és a társadalmi fenntarthatóság szempontjából melyik a legélhetőbb magyar város. Összesen 143, legalább 10.000 lakosú települést (Budapest kivételével) vizsgáltak meg.

A rangsor felállításánál a CSR Hungary segítségül hívta a Központi Statisztikai Hivatal adatait, fontos szempontok voltak a folyamatban lévő, illetve tervbe vett fejlesztések, valamint a személyes látogatások tapasztalatai is. Az ország egyes pontjai között hatalmas különbségek vannak – mondta Takács Júlia a cég ügyvezető igazgatója. A felmérés során kiderült, hogy míg egyes települések az elmúlt 20 év alatt szinte semmit sem változtak, addig más városok rohamos fejlődésnek indultak. A pozitív és követendő példák alapján összeállt a TOP10-es lista.

Szolnok

A legélhetőbb város: Szolnok

A győztes Szolnok lett, mely kiérdemelte a legélhetőbb magyar város címet. Szolnok modelljét nyilvánosságra hozzák, hogy a többi város is követni tudja példáját. A második Zalaegerszeg lett, míg a harmadik helyen Debrecen végzett, de Kecskemét, Szeged, Győr, Nyíregyháza, Békéscsaba, Kaposvár és Veszprém is bekerült a legjobb 10 közé.

Budapestet világvárosnak tekintik, ezért direkt kihagyták a mostani felmérésből, de a későbbiekben más szempontok szerint elemzik a főváros élhetőségét – mondta az igazgató.

A következő híreink is érdekelhetik:
Szunai Linda lett a Szépségkirálynő

Szunai Linda lett a Szépségkirálynő

2011. július 15. 12:59.

Hozzászólás írása:

  1. Hanzy szerint:

    Magyarok, hogy lehet Szolnok a legélhetőbb város–ez egy nagy tévhit, ha nem lenne ott a TISZA nagy lehetetlen város lenne! Szolnok egy megalázott város, ez csak annak jó város aki sokat tudott meríteni a nagy fazékból, és közel van a tűzhöz!!!!! A szolnoki Hetényi Géza Kórház is elismerő díjat–címet kapott hát ott is nagyon nagy káosz van, hogy lehet ilyen címet egy ilyen kórháznak adni–káosz–főleg a nőgyógyászat hatalmas káosz–onnan mindenki Debrecenbe, Szegeden vagy Budapesten köt ki hogy rendbe tegyék amit ott barbárkodtak a Hetényibe–sajnos mi is ebbe a cipőben jártunk!!!!

Írj hozzászólást »
Ezt olvasta már?
gyógyszer

Magyarországon nem kerül forgalomba az abortusztabletta – jelentette ki Szócska Miklós egészségügyi államtitkár május 21-én este. Szócska elmondta, hogy nemzetközi ...