2010. június 21. 12:22.

nyugdijasok Az idősebb korosztály is teret kér véleménye számára. Részt kérnek a mindennapok eseményeinek alakításából, azt vallják: „nem csak a húszéveseké a világ”. A nyugdíjasok száma a népesség jelentős részét teszi ki, ezért fokozatosan kell törvényileg is biztosítani számukra véleményük kifejtésének a lehetőségét. Ennek érdekében a magyar törvényhozás a 81/2009. X. 2. OGY határozatában elfogadta az úgynevezett Idősügyi Nemzeti Stratégiát.

Az idősügyi program elindításán felbuzdulva a pesterzsébeti nyugdíjasok, úgymond kezükbe vették az irányítást, és megalakították a saját Idősügyi Tanácsukat. Azt kívánják tudtul adni, hogy még nem járt el felettük teljesen az idő, így az ő véleményük, megkérdezésük nélkül ne döntsenek az őket érintő kérdésekben. Nagyon sok idős, miután nyugdíjba megy, nem elégedik meg a semmittevéssel, megpróbál még hasznos maradni családja, és a társadalom számára. Egyre gyakoribb, hogy különböző elfoglaltságot, képzést biztosító közösségekbe járnak. Újabban kezdenek közkedveltté válni az idősek számára is a számítógépes-internetes lehetőségeket, képzéseket biztosító klubok. Az ilyen irányú tanfolyamok indításával kinyitják előttük is mai modern világunkat, érthetőbbé teszik azt számukra, ezáltal jobban a részévé válhatnak.

Még az sem elképzelhetetlen, hogy a következő évtizedben már a helyi kisbolt helyett online fognak vásárolni a közeljövő nyugdíjasai, és a véleménynyilvánítási lehetőségeik is jelentősen kitárulnak a különböző internetes fórumok által.

A következő híreink is érdekelhetik:
Internetfüggő nagyszülők

Internetfüggő nagyszülők

2010. június 3. 12:51.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=159 w=100 h=240 float=left]A modern technika segítséget nyújthat a XXI. kerületben élők otthonainak védelmében is. A térfigyelő rendszerek mellett ...