2011. november 8. 11:00.

kozvilagitas 131 millió forinttal tartozik Esztergom város önkormányzata a közvilágítást szolgáltató cégnek. November 12-én, szombaton kikapcsolják a közvilágítást a városban és külterületein, ha Esztergom nem rendezi tartozását. Két hét múlva megszűnik a közétkeztetés is, ha másik 26 millió forintos számláját nem egyenlíti ki a város. A polgármester szerdára rendkívüli ülést hívott össze, hogy a költségvetést módosítsák.

A Tivi Kft már egy éve is ki akarta kapcsolni a közvilágítást, mert már akkor 100 millió forint felett volt a város tartozása. Akkor Meggyes Tamás vezette önkormányzattól kaptak valamennyi pénzt, de a tartozás felével még mindig adósak maradtak.

A Fidesz helyi frakcióvezetője szerint Tétényi Éva polgármestersége előtt soha nem fordult elő olyan, hogy a közvilágítást le akarta volna kapcsolni a szolgáltató, ám a polgármester-asszonynak köszönhetően ez már a második eset.

Tétényi Éva szerint Meggyes Tamás (Fidesz) vezette önkormányzat idejében keletkezett a tartozás nagy része, a város januártól augusztusig fizette a közvilágítás havi 20 milliós számláját, de utána már nem tudták kiegyenlíteni a tartozást, mivel a fideszes többségű testület nem szavazta meg a költségvetés átcsoportosítását.

Szerda reggelre rendkívüli ülést hívott össze a polgármester, ahol a költségvetés módosítását tárgyalják meg és a közvilágítás ügye mellett a közétkeztetés is napirendre kerül.

A következő híreink is érdekelhetik:
fizetésképtelen

Csődbe ment Esztergom

2012. október 3. 18:59.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2637 w=320 h=80 float=left]Idén is előfordulhat, hogy késik a diákigazolványok kiállítása, így a BKV november 15-ig elfogadja az iskolák ...