2012. június 22. 16:28.

A TV2 nem tétlenkedik, a Megasztár 6. szériája után hamarosan a világ legújabb és egyik legnépszerűbb tehetségkutatójával, a The Voice-szal robbant egy nagyot.

A műsorba már lehet jelentkezni, bárki szerencsét próbálhat, hogy Magyarország hangja legyen, aki elmúlt 16 éves és úgy érzi, kimagasló hangi adottságai vannak.

A The Voice-t eddig csaknem negyven országban láthatta a közönség, melyeknek többségében nézettségi rekordokat döntött. A tehetségkutatóban csak és kizárólag a hang számít, olyannyira, hogy az első komoly megmérettetésnél a zsűri nem is láthatja a versenyzőket. Az elénekelt dal alapján kell eldöntenie a zenészekből álló Mestereknek, hogy az önjelölt tehetséget továbbjuttatják-e vagy sem. Ha valamelyik Mesternek megtetszik az énekes hangja, akkor meg kell nyomnia egy gombot, így az eredetileg színpadnak háttal ülő zsűri forgószékével az énekes felé fordulhat, és megpillanthatja az arcát.

A tehetségkutató 2010-ben indult világhódító útjára The Voice of Holland címmel Hollandiában John de Mol ötlete alapján, aki nem mellesleg anno a Big Brother-t, A rettegés fokát és az Áll az alkut is kitalálta. Várható volt, hogy a műsor óriási sikert arat és hamar kinövi Hollandiát. Az első The Voice-t egy tetoválóművész, Ben Saunders nyerte meg, aki egy külsejével teljesen ellentétes dalt adott elő, de már első hangjával megnyert három Mestert a négyből.

A The Voice az X-Faktor riválisa lett, a jogokat elsőként az USA vette meg, majd Ukrajna, Belgium, Lengyelország, Mexikó és Portugália is csatlakozott. Már negyven országban rajonganak a műsorért. Eddig összesen 27 győztes avattak, legutóbb épp a szomszédos Szlovákiában, aki Csehországgal közösen rendezte meg a tehetségkutatót.

Az USA-ban például olyan hírességeket kértek fel zsűrizni, mint  Christina Aguilera, a Maroon 5 énekese Adam Levine, Cee Loo Green vagy Blake Shelton. Az Egyesült Államokban a The Voice első évadát egyébként Javier Colon nyerte meg, aki korábban Adam Levine-nel is dolgozott már együtt.

A The Voice – Magyarország hangja ősszel rajtol a TV2-n.

A következő híreink is érdekelhetik:
Magyarország hangja

Október 12-én indul a The Voice

2012. szeptember 21. 17:06.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
VOLT Fesztivál

Megkapta a környezetvédelmi felügyelőség engedélyét a VOLT Fesztivál, így semmi akadálya nincs, hogy június 26-án kezdetét vegye az őrület. A ...