2013. március 7. 16:23.

Néhány tucat civil tüntető behatolt a Fidesz Lendvay utcai székházába március 7-én délelőtt. A demonstrálók az alaptörvény 4. módosítása ellen tiltakoznak.

A tüntetők – akik körülbelül 70-en lehetnek – átmásztak a bejáratot védő vaskapun, de a Fidesz épületébe nem jutottak be: leültek az udvaron. A demonstrálók azt közölték, hogy nincs szervezőjük, mindannyian civilek és spontán megmozdulásként gyűltek össze, akciójukkal az alaptörvény negyedik módosítása ellen tiltakoznak, és addig maradnak, amíg vissza nem vonják a javaslatot.

Fidesz-szekhaz

Az alkotmánymódosítás ellen tüntetnek

Transzparenseiken a következő irományok olvashatók: “Valódi alkotmánybíróságot”, “Szabad egyetemen szabad tanulást”, “Hajléktalannak lenni nem bűn”, illetve “Szabad sajtót, szólásszabadságot”.

A helyszínre rohamrendőrök érkeztek és azt kérték a tüntetőktől, hogy ne menjenek be a székházba, mert azzal szabálysértést követnek el. Az egyik tüntetőt dulakodás után a rendőrök ölben vitték ki, majd bilincsbe verve szállították el, mert megpróbált behatolni a székházba, majd ellenszegült a hatósági intézkedésnek.

Tüntetõk hatoltak be a Fidesz székházának udvarára

Egy tüntetőt elvittek a rendőrök /Fotó: MTI/

Később egy ember kijött a székházból, és mint a tulajdonos képviselője felszólította a jelenlevőket, hogy magánterületen vannak, ezért hagyják el a helyet. Ezután a rendőrök is távozásra szólították fel az embereket, ám a demonstrálók nem reagáltak. Végül a tüntetők maradtak, a rendőrök pedig elmentek a helyszínről.

A demonstrálók képviselője ezután azt mondta, éjfélig biztosan maradnak, de lehet, hogy hétfőig is.

A következő híreink is érdekelhetik:
kresz

A Fidesz túl szigorúnak tartja a KRESZ-t

2012. április 23. 16:27.
Levágott kecskefejet kapott a Fidesz

Levágott kecskefejet kapott a Fidesz

2012. január 9. 10:37.
Csökken a Fidesz népszerűsége

Csökken a Fidesz népszerűsége

2011. február 11. 12:01.

Hozzászólás írása:


Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 16 bytes) in /web/budapestkereso/helyitipp.hu/wp-includes/meta.php on line 563